Da li je to pravi trenutak? „Sin mi se ženi i želim na svadbu da povedem novu devojku, ali se plašim da bivša žena ne napravi skandal“

Vesti 26.10.2023 18:28 0

Koliko god da su venčanja radosna, ona mogu biti neverovatno stresna za mladence i njihove porodice. Da li je to prava prilika da otac predstavi novu osobu s kojom se viđa?

venčanje

Shutterstock

Venčanja su veoma stresna za mladence. Paze da sve bude dobro organizovano, da se svi dobro provedu, rešavaju razne drame tog velikog dana i predviđaju probleme koji bi mogli nastati. Za jedan par, takva potencijalna katastrofa je nastala kada je mladoženjin otac pitao da li je u redu da dovede svoju novu devojku na venčanje. Iako to možda ne zvuči kao mnogo važno, on nije znao kako će njegova bivša žena reagovati na to, ali ni sin koji se ženi.

U pismu psihologu „Njujork Posta“ otac je napisao: „Moj sin se ženi za šest meseci, a ja bih želeo da povedem svoju devojku, ali mladoženjina majka i moja bivša žena već dve godine pati od teške demencije. U poslednje vreme ne prepoznaje nikoga, pa ne mogu da predvidim šta će misliti i kako će reagovati. Šta da radim?", napisao je.

„Na venčanju vašeg sina, s obzirom na sve okolnosti, možda nije dobar trenutak da novu devojku upoznate sa svima. Najbolje bi bilo da razgovarate sa sinom i njegovom verenicom i da svoju odluku zasnujete na njihovom odgovoru, jer je venčanje dan posvećen mladoženji i mladi i ne bi trebalo da pravite moguća neprijatna iznenađenja", odgovorio je psiholog i dodao:

„Odluka o tome ko će dobiti pozivnicu za venčanje može biti noćna mora za mladence koji se trude da nikog ne izostave i definitivno im ne treba dodatne drame. Učinite sve što možete da olakšate svom sinu, i upoznajte devojku sa njim kada se sve završi.“

Komentari (0)
Loading