Sa svekrvom raščistite stvari pre venčanja: Četiri razgovora koja morate da obavite kako biste izbegli svađe

Vesti 22.09.2023 13:07 0

Često su odnosi svekrve i snaje izazovni, ali je važno znati da postoje i one koje savršeno funkcionišu. Zato, uprkos svim pričama koje ste čuli, to nikako nije veza koju unapred treba da osudite na propast.

svekrva

Shutterstock

Da ne bi bilo nesporazuma dobro je da sa svekrvom razgovarate o nekoliko tema pre samog venčanja. I koje teme treba da budu obrađene u tom razgovoru, odnosno koja pitanja da postavite budućoj svekrvi? Ovo je pet najvažnijih.

1. Šta treba da znate o njima kao porodici

Verovatno ne želite da budete izostavljeni iz razgovora kada se porodica vašeg muža okupi. Neka vam buduća svekrva ispriča detalje iz detinjstva vašeg partnera, izvadite stare foto-albume, listajte i zabavite se zajedno. Osim što vaša buduća svekrva proživljava neke srećne trenutke, saznaćete mnogo lepih stvari o budućem mužu.

2. "Nisam ovde da ugrožavam tvoj položaj"

Svekrve mogu biti veoma osetljive kada im dete poraste i bude spremno za brak. U takvim trenucima mogu da se osećaju nesigurno u vezi sa novom osobom u porodici i strahuju da će biti izbačeni iz života svog sina. Ovaj osećaj može dovesti do nepoželjnog ponašanja. Da do toga ne dođe, stavite do znanja budućoj svekrvi da niste tu da je zamenite, već da budete deo iste porodice.

3. Dajte joj do znanja da je odluka o bebi vaša

Niko ne voli kada drugi ljudi počnu da ih gnjave pitanjem kada će beba. Svekrvama ovo pitanje nije strano, ali ta odluka je isključivo vaša. Iako možda neće biti prijatan razgovor za početak, objasnite budućoj svekrvi da ćete vi sa svojim suprugom odlučiti kada ćete biti spremni za bebu.

4. Interesujte se za nju

Sa svekrvom ne treba razgovarati samo o budućem mužu, vašim planovima za budućnost. Da bi odnos bio dobar, važno je raditi na prijateljstvu. Svekrva ne mora da bude vaša druga mama, ali može da vam bude prijatelj. Razgovarajte sa njom o stvarima koje je zanimaju, u čemu uživa, o njenim hobijima... Ona će ceniti takav razgovor, a sigurno će želeti da sazna i nešto o vama.

Komentari (0)
Loading