Ručak koji su jeli naši preci: Traje po 3 dana, a pun je zdravih namirnica, vitamina i minerala

Slobodanka Ćorić Vesti 11.09.2023 11:20 0

Recept star jedan vek je dokaz da su naši stari spremali dosta jela bez mesa

Ručak koji su jeli naši preci: Traje po 3 dana, a pun je zdravih namirnica, vitamina i minerala

Shutterstock

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 1 papričica ili paprika
  • 1 šargarepa
  • 150 g riže
  • 1/2 glavice kupusa
  • Začine po vašem ukusu: so, suhi začin, biber, lovorov list, začinska crvena paprika....

Priprema: 

Na malo ulja ili masti prodinstajte crni luk i papričice. Integralnu rižu skuhajte pa je proceđenu dodajte u dinstani luk. Zatim dodajte kupus pa dinstajte sa začinima. Punite paprike pa ih slažite u vatrostalnu činiju. Nalijte sa bujonom i sve stavite u rernu da se kuva oko 45 minuta na 200 stepeni celzijusa.

Komentari (0)
Loading