Divljački pretukao ženu, i sve snimao: "Pogledajte što mi je monstrum napravio"

Slobodanka Ćorić Vesti 17.08.2023 14:34 0

Trauma i psihička patnja koju mi je izazvao su nemerljive. Patim od noćnih mora, imam traumatske reakcije poput anksioznosti i veoma uznemirujućih napada panike. Nervozna sam u velikim gužvama i ne volim da budem u zatvorenim prostorima, posebno sa muškarcima u blizini

žrtva nasilja

Profimedia

Samohrana majka iz Lankašira koju je nasilni partner toliko pretukao da joj je lice ostalo neprepoznatljivo, podelila je užasnu sliku svojih povreda. Žena, koja želi da ostane anonimna, završila je sa povredom mozga i slomljenom vilicom nakon što ju je pretukao Karl Mačin (44), manijak koji je svojim mobilnim telefonom snimio divljački napad. Takođe ima oštećenje nerava i tkiva na licu koje je uticalo na njen osmeh, modrice na oba oka, kao i na nogama, rebrima i leđima. U napadu je izgubila nekoliko zuba, zadobila potres mozga, a Mačin joj je slomio dno orbite leve očne duplje, zbog čega joj se kapak nije dobro zatvorio i spustio. 

Žrtva je posebno zatražila od policije Lankašira da objavi fotografiju njenih povreda kako bi pokazala težinu napada i ohrabrila druge žene, koje su možda u nasilnim vezama, da progovore.

Njene povrede su bile toliko teške da je jedan od policajaca koji su bili na licu mesta, kada ju je videla, pomislila da je krv u njenoj kosi zapravo crvena kosa. Mačin iz Blekpula priznao je nanošenje teških telesnih povreda sa umišljajem i osuđen je na sedam godina i dva meseca zatvora.

Izrečena mu je zabrana prilaska na 10 godina. Žena je sada prvi put progovorila o napadu i rekla da pati od noćnih mora i napada panike zbog onoga što se dogodilo. „Iako sam zadobila značajne fizičke povrede, emocionalna i psihička šteta za mene je isto tako strašna“, rekla je ona.

žrtva nasilja

Profimedia

 

"Trauma i psihička patnja koju mi je izazvao su nemerljive. Patim od noćnih mora, imam traumatske reakcije poput anksioznosti i veoma uznemirujućih napada panike. Nervozna sam u velikim gužvama i ne volim da budem u zatvorenim prostorima, posebno sa muškarcima u blizini.

"Na ivici sam i osećam se izloženo i nesigurno, uvek gledam preko ramena u slučaju da je neko iza mene ko bi mogao da me povredi. Bojim se da zaspim zbog noćnih mora jer i u snu proživljavam ono što mi se dogodilo. Nemam pravu predstavu o stvarnom emocionalnom uticaju napada i moram da budem realna jer bi to moglo da utiče doživotno na moje samopoštovanje i samopoštovanje. Ali pokušavam i dajem sve od sebe da vratim nešto od svog starog. Međutim, osećam da su mi ukrali sigurnost i duševni mir.

"Osećam da više nisam sigurna u svom domu, jer je sada umrljan i zagađen traumatskim sećanjima na ono što se tamo dogodilo. Konačno, sada moram da pokušam da ponovo izgradim sebe i svoj život i pokušam da se pomirim sa činjenicom da nikada neću biti ista osoba kao što sam bila. Neopozivo sam se promenila i osećam da su neki od najboljih delova mene oduzeti i izbrisani", rekla je.

Detektiv Constable Jo Clement pohvalila je ženu što je istupila i rekla da se nada da će to podstaći druge žene, koje su možda u nasilnim vezama, da progovore.

"Karl Mačin podvrgao je svoju žrtvu brutalnom, ozbiljnom napadu koji joj je promenio život koji joj je ostavio ne samo užasne povrede, već i trajna psihička oštećenja. On je očigledno izuzetno nasilna osoba i pozdravljam i zatvorsku kaznu i sudsku zabranu prilaska. Želeo bih da pohvalim žrtvu što je imala hrabrosti da progovori o tome šta joj se dogodilo i što je bila spremna da prođe kroz sudski proces. Nadam se da će njena hrabrost dati drugim ženama koje su možda u nasilnim vezama samopouzdanje da se jave i prijave policiji bezbedno, znajući da ćemo istražiti profesionalno i pažljivo i da ćemo nastojati da počinioce privedemo pravdi i dobijemo pravda za žrtve.'
 

Komentari (0)
Loading