Dozvoljeno im je da se zaprljaju, gledaju crtane filmove, a jedno je zabranjeno: Deset pravila roditeljstva Kejt Midlton

Olja Jelić Vesti 15.08.2023 18:30 0

Poznato je da se Kejt Midlton pridržava sledećih pravila u roditeljstvu - da li se slažete sa princezinim principima?

Kejt Mildton

Profimedia

Kako je biti majka u kraljevskoj porodici? Princeza Kejt Midlton mora da kombinuje društvene događaje, proslave i putovanja u inostranstvo sa uobičajenim kućnim poslovima (uz učešće asistenata, naravno). Zajedno sa suprugom, Kejt Midlton ima troje dece - desetogodišnjeg princaDžordža, osmogodišnju princezu Šarlot i petogodišnjeg Luisa.

 

 

Poznato je da se Kejt Midlton pridržava sledećih pravila u roditeljstvu:

1. Puštaju decu da sama biraju

Roditelji ne nameću svoja uverenja prinčevima i ne usađuju im hobije koji im se ne dopadaju. Na primer, 2020. godine Vilijam je upitan da li je Džordž navijač FK Aston Vila kao i on. "Ne, ne pokušavamo da ga ubedimo da postane navijač Vile", odgovorio je princ Vilijam. "Pustili smo ga da sam odabere svoj put. Glavno je da nađe ono što mu odgovara."

2. Češće posećuju starije rođake

Porodica ne propušta priliku da odvede decu kod bake i deke. Kejt je bliska sa roditeljima Kerol i Majklom Midltonom, a Kembridž često borave kod njih na imanju Baklberi. 2018. poslovna žena Kerol Midlton rekla je da u svojoj kući ima mnogo drveća i biljaka. Domaće drveće raste u sobama unuka. "Oni vole da ih ukrašavaju", rekla je žena. Midltonovi su se takođe brinuli o Džordžu, Šarlotu i Luisu kada su se roditelji potonjeg takmičili jedni protiv drugih na regati za Kup kralja i otišli ​​na kraljevsku turneju po Pakistanu (oktobar 2019.).

3. Više zagrljaja

Jednog dana, tokom nekog otvorenog događaja, Kejt je prišao obožavatelj po imenu Dženet Emeri. Ona je toplo zagrlila vojvotkinju, a ona joj je odgovorila zauzvrat. "Grljanje je veoma važno", rekla je Midlton. "Stalno ovo govorim svojoj deci."

 

 

4. Gledaju zajedno filmove i crtane filmove

Da, čak i članovi kraljevske porodice koriste telefone i tablete da bi se deca zabavljala i smirila na dugim letovima. Kejt i Vilijam su takođe uključeni u gledanje omiljenih dečjih emisija. Porodica je 2018. rekla da princ Džordž voli Pepu Prase i da se uvek nada da će se i roditeljima svideti crtani film. "Morate se pretvarati da ste zaista zainteresovani. Džordž se, na primer, veoma uznemiri ako ne obraćate dovoljno pažnje na likove", objasnio je Vilijam.

5. Opustite se na otvorenom

Kejt je priznala da praktikuje "jednostavne porodične trenutke" u društvu dece, a jedan od njih su "zajedničke igre napolju". "Zajedno provoditi vreme je tako važan aspekt porodičnog života, i kao majka, zaista cenim naše igre na otvorenom", objasnila je Kejt.

6. Dozvoljava deci da se zaprljaju

Deca Kejt Midlton ne brinu uvek o urednosti - a vojvotkinji to ne smeta. Štaviše, čak je i dobrodošlo. Ne radi se samo o igrama na otvorenom, već i o kućnim poslovima. Na primer, buduća kraljica često kuva zajedno sa svima sa svojim naslednicima. Pre nekoliko godina, tokom posete Lunstonu, Kejt je probala kolače koje su ispekli lokalni školarci. Ona je pohvalila pecivo i dodala: "Kada pokušam da ih ispečem sa Džordžom kod kuće, čokolada i zlatni sirup lete svuda. Džordž pravi takav nered!" Prinčevi takođe vole da peku picu. "Oni to vole jer su do ušiju u brašnu", našalila se Kejt.

7. Mogu da se naljute

Jednom je Midlton priznala da Šarlot u potpunosti komanduje kod kuće, a na pitanje zašto mala princeza nije došla na događaj u Bakingemskoj palati, vojvotkinja je jednostavno odgovorila: "Pa, biće besna." Princ Vilijam je pre nekoliko godina rekao drugim roditeljima da njihova deca "još uvek trče po kući, skaču i razbacuju stvari kao sva druga deca."

8. Imaju kućne ljubimce

Držanje kućnih ljubimaca je moguće i neophodno (iako u kući ima mnogo neprocenjivih relikvija). Čak i pre nego što je Džordž rođen, Vilijam i Kejt usvojili su psa Lupo, engleskog koker španijela. On je punopravni član porodice, zabeležen na mnogim porodičnim fotografijama. Još jedan kućni ljubimac je hrčak po imenu Marvin. Princeza Šarlot ga voli.

 

 

9. Ne vičite na decu

Kraljevski par nikada ne podiže glas na decu - ovo je gvozdeno pravilo. I svakako nema telesnog kažnjavanja (ali o tome se i ne govori). Prema izvorima bliskim paru, roditelji nestašno dete odvode u posebnu sobu. Postoji "kauč za razgovor" gde Kejt ili Vilijam sa njim razgovaraju o ponašanju krivca.

10. Nema društvenih mreža

Kejt i Vilijam drže decu podalje od društvenih mreža i uče ih da budu skromni.

"Oni uče decu da se ponašaju dostojanstveno, da se ne hvale svojim položajem i da ne pate od kompleksa superiornosti", rekao je izvor blizak porodici za strane medije. "Dakle, Džordž, Šarlot i Luis tretiraju svoje vršnjake ljubazno i kao jednake. Iako princeza ima čime da se ponosi - isti izvor je rekao da devojčica odrasta kao veoma bistra, umetnička i sposobna: "Najbolja je u svom razredu u čitanju. I svaki put kada joj se ukaže prilika, učestvuje u školskim predstavama."

 

Komentari (0)
Loading