TROVALA MUŽA MESECIMA, STAVLJALA MU OVO U KAFU Da bi je uhvatio, koristio je samo jednu stvar

Slobodanka Ćorić Vesti 09.08.2023 17:00 0

Koristio je test trake za bazen kako bi otkrio da je njegov lonac za kafu „pokazao visok nivo hlora“, navodi se u sudskom dokumentu

Kafa

Shutterstock


Žena iz Arizone optužena je da je pokušavala da ubije svog muža trovajući je kafom svakog dana mesecima, prenosi CNN. Velika porota optužila je Melodi Felikano Džonson iz Tusona u Arizoni za pokušaj ubistva prvog stepena, pokušaj teškog napada i trovanje hranom ili pićem.

Sudski dokumenti do kojih je došla podružnica CNN-a KVOA navodi da je suprug osumnjičenog Robi Džonson počeo da primećuje loš ukus kafe još u martu dok su on i Melodi bili stacionirani u Nemačkoj. Robi Džonson služi u američkom vazduhoplovstvu, saopštila je policija. U izjavi o mogućem uzroku navodi se da su Džonsonovi živeli zajedno sa svojim detetom, ali su prolazili kroz razvod. Robi Džonson je koristio test trake za bazen kako bi otkrio da je njegov lonac za kafu „pokazao visok nivo hlora“, navodi se u sudskom dokumentu.

Navodno je skrivenom kamerom uhvatio Melodi kako sipa nepoznatu supstancu u aparat za kafu. Rekao je istražiteljima da se pretvarao da nastavlja da pije kafu kako bi mogao da sačeka dok se ne vrate u vazduhoplovnu bazu Dejvis Montan pre nego što podnese policijski izveštaj. Po povratku u SAD, rekao je da je koristio više skrivenih kamera tokom nekoliko dana da bi snimio Melodi kako uzima izbeljivač, sipa ga u kontejner, a zatim prilazi i sipa hemikaliju u aparat za kafu. Istražitelji kažu da Robi Džonson veruje da je pokušala da ga ubije da bi dobila odštetu za njegovu smrt.

Melodi Džonson se izjasnila da nije kriva na svom suđenju u petak. Dodeljen joj je javni branilac, koji u subotu nije odmah vratio zahtev za komentar od CNN-a. Ona je zadržana u zatvoru okruga Pima do sledećeg zakazanog pojavljivanja pred sudom 6. septembra. Sudski zapisnici pokazuju da je njena kaucija određena na 250.000 dolara. Tužioci su rekli sudiji da je visoka kaucija neophodna jer je osumnjičeni nedavno kupio kuću na Filipinima u blizini porodice i smatra se da je rizik od bekstva.

 

Komentari (0)
Loading