Lepe poput cveta i sjajne kao Sunce: Četiri imena za devojčice rođene u avgustu

Olja Jelić Vesti 04.08.2023 16:24 0

Četiri imena koja nose devojčice rođene u avgustu - simbolika i značenje su predivni... Koje se vama najviše dopada?

Devojčica

Shutterstock

Avgust je poslednji letnji mesec, period kada koristimo letnje dane kako bismo napunili baterije, sunčali se, kupšali i maksimalno iskoristili lepo vreme za boravak na otvorenom. Mnogima je baš zbog toga avgust omiljeni mesec, ali nekima postaje još radosniji jer im baš u 8. mesecu stiže beba. Ukoliko još niste smislili ime za bebu, a očekujete novog člana porodice u avgustu, ovo su neka od lepih ženskih imena koja su inspirisana ovim mesecom:

1. Lea, Leona

Postoji mnoštvo varijacija ocog imena. Budući da je u avgustu vladavina horoskopskog znaka Lav, mnoga deca rođena tada dobijaju ovo ime koje označava hrabrost i snagu. U bukvalnom prevodu sa latinskog jezika, ime Lea znači lavica, ali se ipak u nekom prenesenom značenju odnosi na – "osobe koje su hrabre i neustrašive".

2. Dalija

Od juna do jeseni cveta pšrelepi cvet dalija koji osvaja svojim mirisom i šarmantnim izgledom,a u avgustu je njegovo cvetanje u punom jeku. Prelepi, mirišljavi cvet budi asocijacije na odmor, sreću, prirodu, mir… Kažu da je svaka osoba sa imenom Dalija nestvarno lepa, baš kao i cvet, pa mame sve češće biraju baš ovo ime za svoju devojčicu.

3. Sunčica

Kao što samo ime kaže, simboliše Sunce, što je jedan od glavnih simbola avgusta. Simbolično predstavlja da devojčica sija poput Sunca i ima sjajnu energiju.

4. Marina

Ovo ime se povezuje sa latinskom imenicom mare, koja znači more. Marina je i reč za mesto gde su usidreni i vezani brodovi. Samo ime je romantično i nežno, a nose ga mnoge dame u Srbiji.

 

Komentari (0)
Loading