Brak je raj za muškarce, a pakao za žene! Poznati psiholog ovom izjavom digao veliku frku, da li se slažete sa njim?

Jelena Vukelić Vesti 19.07.2023 11:23 0

Britanski profesor Paul Dolan izazvao je veliku pažnju svojim stavovima o odnosu između muškaraca i žena u braku.

brak

Shutterstock

Britanski profesor Paul Dolan izazvao je pažnju svojim stavovima o odnosu između muškaraca i žena u braku.

Paul Dolan, profesor bihevioralnih nauka na London School of Economics, izjavio je da muškarci imaju koristi od braka jer se "smire", ali isto ne važi i za žene. Muškarci bi trebalo da se žene kako bi unapredili svoje blagostanje, dok žene ne bi trebalo da se opterećuju udajom, izjavio je vodeći stručnjak za sreću, tvrdeći da su neudate žene bez dece najsrećnije osobe u društvu.

Dolanova najnovija knjiga, "Happy Ever After", navodi rezultate američke ankete o upotrebi vremena (ATUS), koja je uporedila nivo zadovoljstva i tuge kod neudatih, oženjenih, razvedenih i udovica. Dolan je rekao da bi njegovo istraživanje moglo ukloniti društvenu stigmu koja prati neudate žene. Bez obzira na prednosti života bez dece, Dolan tvrdi da se brak i deca i dalje smatraju znacima uspeha.

To može dovesti do toga da se neke samohrane majke osećaju nesrećno zbog načina na koji su percipirane. Međutim, profesor Dolan se ne slaže sa tim stavovima i kaže: "Ako si muškarac, trebalo bi da se oženiš, ali ako si žena, nemoj se mučiti." Drugim rečima, brak je raj za muškarce, a pakao za žene.

Komentari (0)
Loading