Decu animirala plesačica na šipci: Roditelji zgroženi, a gradonačelnik se obratio organizatorima pretećom porukom

Vesti 22.06.2023 18:05 0

U Češkoj je prethodnog vikenda održan Festival vina, ali su organizatori napravili užasnu grešku prema deci, pustili su im burlesku

deca

Printscreen/Facebook

Proteklog vikenda u Trebiču, Češkoj, održan je Festival roze vina koji se na prvi pogled činio kao prijatan događaj sa programom namenjenim i odraslima i deci. Međutim...

Niko od prisutnih nije mogao očekivati da će njihove mališane zabavljati plesačica s minimalnom odećom i sitnim ukrasima preko bradavica, javlja češki "Novi čas".

- Pridružite nam se na Festivalu roze vina u Trebiču i uživajte u kraljevskom doživljaju koji će vam pružiti ne samo prelepi zamak u bašti, već i izvrsna češka i moravska vina iz biranih vinograda, uz degustaciju domaćih i internacionalnih gastronomskih specijaliteta. Ceo dan će biti posvećen deci, kako biste vi, roditelji, mogli uživati u degustaciji i opuštanju. Obojite subotu u roze boje! - mamio je organizator posetioce.

 

 

Ipak, ispostavilo se da je program koji su deca gledala bio više "provokativan" - na sceni se odvijala burleska.

Burleska je vrsta umetničkog plesa koji podseća na striptiz, ali bez potpunog skidanja. Međutim, nastup u Trebiču bio je hrabriji od uobičajenog.

- Moram priznati da je program imao više nivoa burleske nego što smo očekivali, a moja majka je bila najizloženija. Obično su takvi nastupi više suptilni - priznao je organizator Aleš Mejzlik kasnije.

Ovaj zanimljiv program koji su pratila deca izazvao je oštre kritike ne samo od strane javnosti, već i od gradonačelnika Trebiča, Pavela Paskala. On je izjavio da to "ne pripada događaju koji podržava grad Trebič" te da će od organizatora zatražiti povraćaj novca i ponovno razmotriti podršku u narednim godinama.

- Želimo se izvinuti svima koji su prisustvovali 9. Festivalu roze vina u subotu i bili razočarani programom, posebno burleskom. Razumemo reakcije roditelja koji su prisustvovali sa svojom decom i preuzimamo punu odgovornost za greške koje su se desile, uključujući i neodgovarajuće vreme nastupa. U dogovoru s gradom, koji nije imao nikakvu ulogu u programu, vratit ćemo subvenciju od 60.000 kruna koja nam je dodeljena za organizaciju ovog događaja. Izuzetno nam je žao što je ova godina ostavila gorak ukus, i to će biti pouka za budućnost - izjavio je.

Komentari (0)
Loading