Naše bake su slepo verovale u ovo: Evo šta morate da jedete ako želite lepog muža

Vesti 25.05.2023 13:19 0

Staro verovanje kaže da ako sedite na ćošku stola, nikada se nećete udati

Naše bake su slepo verovale u ovo: Evo šta morate da jedete ako želite lepog muža

Shutterstock

Naše stare bake su oduvek govorile da ako neke njihove priče ispoštujemo, da će se one sigurno obistiniti.Možemo da osiguramo udaju, bogatstvo i putovanja samo ako malo razmislimo i obratimo pažnju na razne znake koje nam univerzum šalje a mi samo ne znamo da ih pročitamo.

Uzimajući u obzir šta sve pogrešno radimo, ako ipak uspete da se udate važno je da isključivo jedete iz šerpe "kako bi imale lepog muža", a da bi sebi obezbedile ljubav svekrve "ne izbegavajte okrajak od hleba."

Obratite pažnju da vas neko "ne pomete metlom" jer je to znak da nikako nećete moći da nađete kavaljera, već hladnog i škrtog muškarca.

Vidite da tu šerpu dobro omažete okrajkom da ne bi bilo nesuglasica u braku.

Zanimljivu tvdnja postoji i oko same trudnoće. Smatra se da ako se muž ugoji tokom trudnoće, rodiće se devojčica a ako stalno ispadaju čaše i lome se, biće muško.

Naime postoji verovanje da žene ne smeju da gledaju medvede, majmune ili kamile dok su trudne, jer je to navodno loše za tok trudnoće, odnosno, donosi nesreću.

Postoje i bizarna verovanja gde se smatra da se deca ne ljubi deca u vrat jer će postati alkoholičari, a ako želiš da dete brže progovori, nemoj da ga ljubiš u potiljak.

Ako sedite na ćošku stola, tvrde da se nikada nećete udati.

Tokom punog meseca nekada su se deca strogo čuvala jer se verovalo da "oblentave" i da su tada sigurnija uz njih. Ova bapska priča prepričava se već vekovima, tačnije da neki ljudi menjaju raspoloženje za vreme punog meseca i ne samo ljudi, već i životinje.

Komentari (0)
Loading