Pitali smo muškarce iz Srbije kada su poslednji put plakali i zašto: Zbog Nikolinog odgovora srce će vam se slomiti od tuge

Jelena Vukelić Vesti 22.06.2023 12:52 0

Vekovima postoji primitivni stereotip da nije muški plakati i da je to sramota za muškarca. Pitamo se zašto je to tako?

Pitali smo muškarce iz Srbije kada su poslednji put plakali i zašto: Zbog Nikolinog odgovora srce će vam se slomiti od tuge

NajŽena/ Ilustracija/ Shutterstock/ Printscreen

Muškarci bi, kao i žene, trebalo da povremeno olakšaju dušu i puste suzu. Ipak, mali je broj onih koji su sigurni u sebe, vešto barataju emocijama i kojima nije problem da puste suzu pred ženom, prijateljem, majkom, ocem ili bilo kim drugim kome beskrajno veruju, ako naravno za tim ima potrebe.

Međutim, to nije slučaj. Naučeni od malih nogu da "dečaci ne plaču", većima krije svoje suze jer ih precipiraju kao slabost, a zaboga slabost nikako ne može da bude muška osobina, pa suzu puste gotovo nikada ili samo onda kada su potpuno sami između četiri zida.

Mi smo pitali muškarce u Beogradu kada su poslednji put plakali i zašto i evo njihovih odgovora.

Marko, 26 godina

- Poslednji put sam plakao kada je Novak Đoković osvojio Australijan open. Dok sam ga gledao kako se emotivno raspada na deliće, suze su mi lile kao iz kabla. Posle svega što je prošao, slomio se pred celim svetom u potpunosti i osim što je pokazao da je vrhunski sportista, pokazao je i da je ČOVEK!

Milan, 48 godina

U principu teško puštam suzu, ali... Dugo sam bio na rubu suza čitajući knjigu  "100 godina Leni i Margo", autorke Merijen Kronin. Uzeo sam tu knjigu u ruke da ubijem vreme dok mi ne stigne druga koju sam s nestrpljenjem čekao, a na kraju pukao i završio u suzama zbog neverovatne priče. Zato sam je pročitao ponovo. I opet je bilo isto.

Darko, 27 godina

Prošle godine kada mi je preminuo deda. Bio sam dosta vezan za njega jer je živeo zajedno sa mnom i mojom porodicom. A i detinjstvo sam proveo sam njim.

Aleksa, 35 godina

Plakao sam preksinoć dok sam slušao Balaševića i pesmu "D mol". Prosto, tekstovi su mu veoma snažni i autentični da uvek mogu da se poistovetim i prepustim emotivnom naboju. Naročito ukoliko sam u periodu kada sam i sam emotivno ranjiv.

Zoran, 57 godina

Ne sećam se kada sam poslednji put plakao, mislim negde u Osnovnoj školi zbog neke ocene. Ne znam, što se mene tiče suze nisu za muškarce i tome učim i moje sinove. Nema tu šta sada da se "pekmeziš" kao neka devojčica, nego stisni zube i bori se sa problemima i životom.

Nikola, 29 godina

Poslednji put sam zaplakao pre dve nedelje kada sam u starom telefonu video prepisku poruka sa drugom koji je pre pet godina preminuo od raka. U toj prepisci kao da je vreme stalo. Ostale su naše slike, smešni klipovi, mimovi, priče o ljubavi i životu. Sve me je to pogodilo i vratilo stare uspomene. Bili smo jako bliski i uvek ga se rado setim, ali ponekad ni suze ne izostanu.

 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading