PREČEŠLJAJTE PODRUM I TAVAN: Ovo su stvari koje IMATE u kući, a pomoću kojih možete da postanete BOGATAŠI

Vesti 15.03.2022 22:30 0

Definitivno dobar razlog za čišćenje tavana!

PREČEŠLJAJTE PODRUM I TAVAN: Ovo su stvari koje IMATE u kući, a pomoću kojih možete da postanete BOGATAŠI

Shutterstock

 

1. Stari časopisi

Mnogima je teško da bace časopise. Nije iznenađujuće da neki čak imaju negde i prva izdanja. Možda je ipak vredelo čuvanje časopisa svih ovih godina. Časopisi koji su stari decenijama ili su van štampe mogu se smatrati pravim kolekcionarskim predmetima.

2. Staromodni nameštaj

Staromodni ili polovni nameštaj – koji se takođe naziva „vintage“ – može da vredi prilično novca. Kolekcionari i dekorateri uvek traže nameštaj koji je bio popularan u vreme vaših roditelja.

3. Stare kamere

Da li još uvek negde leži stara kamera koju više ne koristite? Kamera vam ne pomaže ako samo skuplja prašinu na onoj polici na tavanu. Mnogi profesionalni i rekreativni fotografi bi voleli da imaju starinske modele.

4. Knjige

Možda ste nekada nasledili neke knjige od pratetke koje su završile negde u kutiji. Provedite neko vreme prolazeći kroz kutiju jer u njoj može biti nešto posebno. Na primer, prvo izdanje neke knjige kao što je slučaj sa knjigom Luisa Kerola "Alisine avanture u zemlji čuda" koja sada vredi oko 2 miliona dolara. 

5. Marke

Mnoga deca su skupljala marke. Sakupljači maraka i dalje postoje i spremni su da plate pozamašnu sumu za retke marke. Pretražite svoju staru kolekciju maraka i pogledajte kakva je potražnja na onlajn sajtu za prodaju. 

6. Nakit

Neki nakit je toliko star da ga više ne nosite. Ako je tako, vreme je da to sredite i potražite mogućeg kupca.

7. Kasete i plejeri

Stereo uređaji su ponovo potpuno moderni. Ponovo možete da vidite gramofone u mnogim domaćinstvima. Imaš li negde staru ploču Bitlsa? Ona vredi mnogo novca, a ima dosta entuzijasta koji mogu da priušte da je kupe. Kasete su takođe popularne i mogu doneti mnogo novca. U 2016. godini kaseta sa albumom The Artist, pevača Prinsa, prodata je za 4117 dolara!

8. Igračke

Već smo istakli da stare igračke mogu da vrede mnogo novca, ali šta je sa onima koje su manje stare? Polli Pocket setovi i retke Pokemon karte se prodaju po najvišoj ceni. Na primer, specijalna Charizard kartica iz 1999. je nedavno procenjena na 5.000 dolara.

Komentari (0)
Loading