Pecivo će biti kao da ste ga pekli u pekarskoj peći i ne samo to: Kada ovo stavite u rernu, hrana "izlazi" mnogo, mnogo ukusnija

Nedeljko Tišanović Vesti 22.09.2025 17:58 0

Probajte ovaj jednostavan savet i uverite se kako će svaki obrok postati ukusniji i privlačniji!

rerna

Shutterstock

Profesionalni kuvari preporučuju da prilikom pečenja u rerni izvadite rešetku i obložite dno rerne papirom za pečenje, a zatim zagrejete rernu na 250 °C.

Na ovaj način posuda se stavlja direktno na dno rerne, što omogućava jači i ravnomerniji prenos toplote. Hrana se brže i bolje peče, dobija hrskavu koricu, a unutrašnjost ostaje sočna.

Pored toga, papir za pečenje štiti dno rerne od masnoće i ostataka hrane, što olakšava čišćenje i sprečava neprijatne mirise. Takođe, hrana dobija intenzivniju karamelizaciju i bogatiji ukus, posebno povrće, meso i testo. 


Ovaj trik je posebno koristan za jela kao što su pica, hleb, pečeno meso i povrće, jer omogućava da dobijete savršenu hrskavu teksturu bez prekuvanja ili isušivanja.

Osim što poboljšava ukus i izgled jela, ova metoda može znatno skratiti vreme pečenja, pa ćete brže pripremiti obrok, a vaša rerna će ostati čista i bez tvrdokornih mrlja.

Bonus video: 

@najzena.rs Sofija Vergara završila u hitnoj, ne liči na sebe #najzena #žene #zena #videoviral #sofijavergara ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading