Prognana je iz sela zbog PRELJUBE pa je napravila grad samo za ŽENE: Ovde živi više od 600 stanovnika, a samo jednom je pao u muške ruke

Vesti 03.11.2021 12:21 0

Verovali ili ne, ali u jugoistočnom delu Brazila se nalazi mali grad, Noiva do Kordeiro, u kome žive samo žene

Prognana je iz sela zbog PRELJUBE pa je napravila grad samo za ŽENE: Ovde živi više od 600 stanovnika, a samo jednom je pao u muške ruke

Printscreen/Facebook

Grad je osnovala Marija Senorina de Lima davne 1891. godine, pošto je prognana iz svog sela zbog preljube!

Noiva do Kordeiro se nalazi u Belo Vale, oko 428 kilometara severno od Rio de Žaneira, a ovaj mali brazilski grad stvorila je žena, za žene! U njemu danas živi čak 600 stanovnika, većinom žena u starosnoj dobi između 20 i 35 godina i tek pokoji muškarac.

 

Uredile su život onako kako žele i osećaju se prijatno u svom ženskom carstvu - a ove dame veruju da je njihov način života daleko bolji u ovom gradu nego u bilo kom drugom koji je uredio muškarac.

Međutim 1940. godine, grad je završio pod muškom diktaturom, evangelistički pastor Anisio Pereira oženio se jednom od meštanki Noiva do Kordeira i tako postao osnivač crkve u gradu.

 

Odmah je počeo da nameće stroga pravila za žene, a jednom prilikom je čak i zabranio slušnje muzike, šišanje, konzumaciju alkohola, pa čak i da meštanke koriste kontraceptivna sredstva.

Nakon njegove smrti žene su čvrsto odlučile da više nikada ne dozvole nijednom muškarcu da upravlja njihovim gradom. U ovom jedinstvenom mestu nema konkurencije, naprotiv, svi se osećaju kao jedna porodica. Pomažu jedna drugoj i dele sve što imaju.

Stanovnica Noiva do Cordeira, Rosale Fernandes, 49, kaže da je grad skladniji nego što bi bilo da u njemu žive i muškarci.

 

- Mnogo je stvari koje žene rade bolje od muškaraca. Naš grad je lepši, uređeniji i daleko skladniji nego da su muškarci glavni. Kad se pojave problemi ili sporovi, rešavamo ih na ženski način, pokušavajući da nađemo konsenzus, a ne sukob. Delimo sve, čak i zemlju na kojoj radimo. Ovde se niko ni sa kim ne takmiči. Sve je to za jednog, i jedno za sve. Nedavno se ceo grad okupio kako bi pomogao u kupovini ogromnog televizora širokog ekrana za naš centar zajednice kako bismo svi zajedno gledali sapunice.

Neke imaju muževe i decu, međutim, muškarci mogu samo vikendom da posete svoje supruge, baš kao i sinovi koji su napunili 18 godina. Radnim danima sve devojke obrađuju poljoprivredno zemljište, kuvaju, organizuju improvizovane salone lepote, piše “DailyMail”.

Komentari (0)
Loading