Ako je u KREVETU nestalo bliskosti vreme je za OVO: Spiritualna METODA i poze koje SPAJAJU i već ohlađena srca!

Vesti 31.03.2023 22:30 0

Krajnji cilj ovakvog vođenja ljubavi nije konačni užitak

Ako je u KREVETU nestalo bliskosti vreme je za OVO: Spiritualna METODA i poze koje SPAJAJU i već ohlađena srca!

unsplash.com

Tantrički seks je spiritualna praksa, kao i joga i meditacija. Pravi cilj nije konačni užitak. Tantra pokušava pomoću seksualnosti da oslobodi naš ego, kako bismo se bolje povezali sa voljenom osobom. U krajnjoj liniji, tantra pomaže u sticanju samosvesnosti i prihvatanju sebe onakvih kakvi smo, kao i u povećanju otvorenosti za duhovni razvoj.

ZAŠTO TANTRA KORISTI BAŠ SEKSUALNOST?

Seks je osnovna energija neophodna za rođenje. Radi se o čistoj, iskonskoj energiji, pomoću koje se začinje novi život. Tantra koristi seksualnost u njenoj celosti - i pored njenih slabosti i društvene stigme - predrasuda, strahova i ranjivosti vezanih za nju.

TANTRA KAO SEKSUALNA JOGA

Ponekad se tantra naziva i seksualna joga, iako se taj izraz ponekad pogrešno tumači. Joga je, naime, samo jedan od načina na koji se postiže potpuno udruživanje prirodnog dualiteta i samo jedan način - da se od njega stvori celina.

Kod joge se radi o aktivnoj meditaciji kod koje se usredsređujemo - kako na unutrašnju (telesnu) - tako i na spoljašnju (kosmičku) energiju. Joga pomaže da postanemo (samo-)svesni svog tela i duha. I da "sagradimo" most između između njih.

TANTRA JE GRAĐENJE PARTNERSKOG ODNOSA

Sva lepota tantre sakrivena je u njenoj suštini – jedinstvo postižemo pomoću partnera. Sve se gradi na tome da jedno drugome poverimo svoj sopstveni razvoj, što je konačan čin prepuštanja. Tu može nešto i da se slomi, jer dvoje svesno rizikuju preokret iz svojih udobnih položaja, a za ljubav sopstvenog rasta i podizanja duhovnosti na viši nivo, kako individualne tako i partnerske.

Ako je u KREVETU nestalo bliskosti vreme je za OVO: Spiritualna METODA i poze koje SPAJAJU i već ohlađena srca!

Shutterstock

 

 

SPREMNI NA PROMENE?

Za bilo koju vrstu promene - potrebna je hrabrost - jer uvek nešto moramo rizikovati. Rizikujemo svoj ustaljen i predvidiv život, po cenu traženja, rasta i verovanja u bolji i još savršeniji život ... Na tom putu susrećemo se sa svojim strahovima, greškama i (ne-)prijatnim izazovima.

SUOČAVANJE SA STRAHOM POVEZANIM SA SEKSUALNOŠĆU

Da li nas voljena osoba prihvata onakve kakve jesmo? Da li nam je „udobno” sa njom kada smo intimni? Sve zavisi od našeg shvatanja seksualnosti i sopstvenog samo-prihvatanja. Tantra nas uči da se sa svojim seksualnim strahovima suočavamo isto kao i sa ostalim strahovima koje imamo.

U seksu se ne možemo sakriti od istine... jer odgovor dobijamo odmah. Ako telo oseća užitak - onda je to zaista užitak. Ako je telo „gluvo” za stimuluse, onda smo „gluvi” - i to vrlo dobro znamo. Kada ovo jednom shvatimo, mnogi strahovi mogu nestati, jer gube moć nad nama i više nas ne sprečavaju da živimo potpun život koji zaslužujemo.

PROTOK ENERGIJE PREKO ČAKRI

Istočnjačka medicina poznaje 7 čakri - energetskih centara koji se nalaze u našem telu. Da bi telo nesmetano funkcionisalo, mora postojati nesmetan protok energije kroz ove centre. Na potpuno delovanje čakri u velikoj meri utičemo sami - meditacijom, ishranom, načinom razmišljanja,...

URAVNOTEŽENOST TELA, UMA I DUHA

Tantra nam nudi brojne, jednostavne prakse, koje pomažu i nama i partneru u produbljivanju duhovnosti u toku i putem - odličnog seksualnog odnosa.

U TOKU ODNOSA MISLI USREDSREDITE NA OTKUCAJE SVOG I PARTNEROVOG SRCA.

U toku seksa je bitno - kako za muškarca tako i za ženu - da svoje genitalije poveže sa partnerovim srcem. Istovremeno dodirivanje ova dva dela tela (genitalnog i grudnog), pomaže da osetimo psihofizičku vezu, onu koja u sebi nosi potencijal za bezgranično lečenje. U toku predigre ili u toku oralnog seksa, dok stimulišete genitalije partnera, stavite ruku na njegovo/njeno srce. Mislite na čisti orgazam, orgazam srca ili produžene orgazmičke intervale koji pulsiraju - sve od genitalija do srca.

BEZ MEDITACIJE NEMA TANTRE

Meditacijom postižemo bolju koncentraciju i intelektualni i duhovni mir. Svega 20 minuta dnevno je sasvim dovoljno da se opustite, poboljšate koncentraciju i snizite krvni pritisak. Uz pomoć meditacije, može se naučiti kako se potpuno skoncentrisati tokom ljubljenja i vođenja ljubavi.

Mnogim ljudima u tokom seksualnog odnosa misli „odlete” na svakodnevne probleme i druge stvari ili se sve vreme pitaju „da li rade ispravno”. Najviše što možete pružiti svom partneru je to da se u potpunosti usredsredite na trenutak vođenja ljubavi sa njim/njom. Kada to jednom postignete, tehnika više nije bitna.

TANTRIČKI ORGAZAM

Tantrička filozofija poznaje dva tipa orgazma: fizički orgazam i orgazam srca. Možda vam se čini da su to dva ista orgazma, ali se zapravo radi o jenom dopunjujućem orgazmu. Tantra nas podstiče slušamo svoje srce 24 sata dnevno. To blaženo stanje zovemo orgazmičko stanje, jer smo srcem u svemu što radimo.

 

 

Komentari (0)
Loading