Roditelji u ŠOKU: Njihova beba prvi put dobila MENSTRUACIJU sa 18 MESECI

K:Ć. Vesti 04.07.2022 12:30 0

Prvu menstruaciju imala je sa 18 meseci i biološki bi mogla da zatrudni pre nego što je bila u tinejdžerskoj dobi

Roditelji u ŠOKU: Njihova beba prvi put dobila MENSTRUACIJU sa 18 MESECI

Printscreen/TikTok

"Još uvek mislite da ako je devojčica dovoljno stara da krvari, onda je i ona dovoljno stara da ima bebu?" - postavlja retoričko pitanje 23-godišnja Liza Luiz, koja je odlučila da progovori o svom prevremenom pubertetu kako bi pokazala nepravdu i potencijalne posledice promena američkog zakona o abortusu.

Roditelji u ŠOKU: Njihova beba prvi put dobila MENSTRUACIJU sa 18 MESECI

Printscreen/TikTok

 

Savezni zakon o legalnom abortusu više ne postoji u Sjedinjenim Državama. Uglavnom 6-3 sudije Vrhovnog suda poništile su zakon iz 1973. koji je Amerikankama davao pravo na slobodan izbor u vezi sa prekidom trudnoće. Nakon odluke suda, najavljeni su zakoni koji ograničavaju ili skoro potpuno zabranjuju abortus u skoro čitavim Sjedinjenim Državama.

"Sve je počelo kada sam imala 18 meseci"

Devojka je na TikToku priznala da, s obzirom na hormonske poremećaje u njenom telu koji su je pratili od ranog detinjstva, trenutna američka pravila o prekidu sopstvene trudnoće mogu značiti da će morati da rađa i odgaja dete protiv svoje volje. „Sve je počelo kada sam imala 18 meseci“, kaže ona.

Lizi je počeo prevremeni pubertet .

Bolest joj je otežavala sklapanje prijateljstva

"Fizički sam se razvijala mnogo brže od drugih. Kada sam bila u osnovnoj školi, shvatila sam da sam drugačija. To je svima bilo veoma očigledno, na primer zbog mojih grudi" - objašnjava ona, misleći na grudi koje devojčice sa takvim problem počinje da raste izuzetno rano. „To je bila ozbiljna prepreka u sklapanju prijatelja“ , kaže ona. Liza takođe naglašava da se niko drugi u njenoj porodici ranije nije borio sa takvim stanjem, zbog čega su njeni roditelji u početku bili prestravljeni. „Na sreću, doktori su mi objasnili šta mi se dešava“, nastavlja TikTokerka.

Njeni roditelji su takođe činili sve da se oseća „normalno“ i da ne doživi emocionalnu izolaciju: „Bilo je zastrašujuće, ali njihova otvorenost i podrška učinili su da se osećam malo lakše“, kaže ona. Takođe hvali svoju školu:

„Pripremili su mi higijenske uloške i pustili me da se odmorim tokom časova, kada sam imala menstruaciju“ , priseća se ona. Uprkos brizi koja je pružena Lizi, za nju je to i dalje bilo šokantno iskustvo.

Kao rezultat njenog stanja, nakon što je imala ranu prvu menstruaciju, njen ciklus je postao redovan sa 8 godina. Borila se sa obilnim i bolnim menstruacijama, a do 13. godine morala je da počne da uzima hormonsku kontracepciju kako bi ublažila bol.

Snimak sa njenim priznanjem već je pogledalo preko 5,4 miliona korisnika interneta. Najdirljivija stvar u materijalu je fotografija iz ranog detinjstva 23-godišnjaka, sa natpisom:

„Znači, kažete da bih mogla da se porodim i čuvam bebu?“

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading