Evo zašto NE SMETE da imate LAK na noktima kada idete na POROĐAJ: Njihov izgled doktoru signalizira sve, može čak i da vam spasi život

K.Ć. Vesti 29.06.2022 19:20 0

Evo zbog čega je važno da se na porođaj ide bez laka na noktima

Evo zašto NE SMETE da imate LAK na noktima kada idete na POROĐAJ: Njihov izgled doktoru signalizira sve, može čak i da vam spasi život

Shutterstock

Kada trudnica krene na porođaj, vrlo je bitno da njeni nokti ne budu nalakirani. Iako deluje kao da su u pitanju neka estetska pravila, istina je potpuno drugačija. Važnost noktiju bez bilo kakve boje je u bezbednosti žene i njenom zdravstvenom stanju.

Medicinsko osobe preko vaših noktiju mogu primetiti kada je u pitanju promena u zdravstvenom stanju ili simptomi nekog ozbiljnijeg zdravstvenog problema.

Šta pokazuju nokti na porođaju?

Kada su nokti porodilje bezbojni i ružičasti, sve je u redu. Međutim, ako dođe do promene u boji pa nokti postanu beli ili modri, to je pokazatelj nedostatka kiseonika u organizmu, što je vrlo opasno tokom porođaja.

Zbog toga, i ako vam niko od medicinskog osoblja ne skrene pažnju da dođete na porođaj bez laka za nokte, ili ako vas porođaj iznenadi, važno je da ovo imate u glavi i da pred očekivani porođaj zaboravite na lakiranje.

Šta se još može videti na noktima?

Izgled noktiju odaje stanje vašeg organizma i bolje nego što mislite. Meki, krti i lomljivi nokti pokazuju da u vašem organizmu nedostaje gvožđe, cink, ali i vitamini B, A i C.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading