Teško ih je PREPOZNATI: Ovo su DVA znaka JAKO toksične veze!

K.Ć. Vesti 30.05.2022 22:30 0

Toksična veza ima niz karakteristika koje nije lako uočiti

Teško ih je PREPOZNATI: Ovo su DVA znaka JAKO toksične veze!

Pexels/Mikhail

Toksične veze mogu nastati kada se jedan ili oba partnera zaglave u ciklusu nezdravih reakcija, često ne shvatajući to ili ne znajući kako da prestanu. Dešava se, međutim, da to rade namerno.

Dr Lori Bet Bisbi, psiholog sa 30 godina iskustva, terapeut, trener seksualnosti i intimnosti, rekla je za insajder.com da i jedan partner i oba partnera mogu pokazivati toksično ponašanje, ali će jedan od njih uvek biti agresivniji.

"Reakcije mogu biti toksične sa obe strane jer se može desiti da obe osobe nemaju mogućnost da se međusobno podržavaju", naglasila je doktorka i dodala: "Dešava se i da je zlostavljanje druge osobe nameran oblik povrede i kontrole.

Prema ekspertu, toksična ponašanja mogu biti očigledna, kao što su uvrede ili vikanje, ali su često i veoma suptilna.

Tišina

Nedostatak komunikacije je uobičajeno ponašanje partnera u vezi. Vredi znati da je ovo toksično ponašanje. Partner odbija da razgovara. Dr Lori napominje da ćutanje ne uključuje samo razgovor, već i uzdržavanje od ljubavi, seksa, naklonosti ili pažnje kako bismo izmanipulisali drugog partnera da se ponaša kako mi želimo. Ovo je jednostavno nezdravo.

Ponižavanje

"Ako vi ili vaš partner često pribegavate sarkastičnom humoru, možda ste u toksičnoj vezi", kaže dr Lori. Ove "šale" su zapravo tajni načini ponižavanja partnera.

Pogledajte takođe: Ova razlika u godinama između partnera povećava šanse za srećnu vezu. Kada se povećava rizik od raskida?

 

Komentari (0)
Loading