"Mama, vruće": Porodica iz Teksasa izgubila je svu svoju imovinu u požaru, preživeli su jer ih je spasio DVOGODIŠNJI heroj

K.Ć Vesti 31.01.2022 16:45 0

Kajla i Nejtan Dal iz Teksasa mogu da pričaju o neverovatnoj sreći. Od posledica korona virusa izgubili su ukus i miris, a kada je izbio požar u njihovoj kući, nisu mogli da osete pretnju. Od neminovne pogibije u plamenu koji je zahvatio njihov dom spasio ih je dvogodišnji sin koji ih je jednostavnim rečima probudio

"Mama, vruće": Porodica iz Teksasa izgubila je svu svoju imovinu u požaru, preživeli su jer ih je spasio DVOGODIŠNJI heroj

Shutterstock

Incident koji je Vašington post opisao dogodio se ujutru 15. januara. U kući Kajle i Nejtana Dala izbio je požar , ali nisu mogli da nanjuše dim jer su izgubili čulo mirisa zbog koronavirusa. U 4.30, međutim, njihov dvogodišnji sin Brendon, koji je spavao u susednoj sobi, digao je uzbunu. Ono što je važno, dečak je obično spavao u sobi sa jednim od starije braće, ali se dan pre tragedije osećao toliko loše da su roditelji odlučili da ga smeste u dnevnu sobu kako bi mogli bolje da ga čuvaju.

Kako su Brendonovi roditelji rekli, dečak je tek učio da govori i znao je samo nekoliko reči. Međutim, to ga nije sprečilo da probudi majku i snažno joj zatrese nogu, vičući: „Mama, vruće“. U početku je 28-godišnja Kajla Dal mislila da njen sin samo želi da skine pidžamu, ali nekoliko sekundi kasnije shvatila je težinu situacije. Njihova jednospratna kuća u Alvordu u Teksasu bila je zahvaćena vatrom i nijedan od detektora dima instaliranih u njoj nije radio.

Kajla Dal je probudila svog muža, zgrabila mobilni telefon i istrčala napolje da pozove broj za hitne slučajeve. Nejtan Dal, koji je u to vreme bio dobrovoljni vatrogasac, okupio je petoro njihove dece i izneo ih iz kuće. Važno je da je operacija evakuacije bila uspešna, jer je porodica prošla vežbe gašenja požara i razvila rute za evakuaciju u slučaju požara iz svake prostorije.

- Biće to dug i težak put da se pokupe i zamene (izgubljeni u požaru) materijalni predmeti. Ali u isto vreme, da jutros nije intervenisao anđeo čuvar mog sina, ne znam gde bismo bili. Nekako, milošću Božjom, (Brandon) je uspeo da izađe iz skoro potpuno progutane dnevne sobe u našu sobu. Čudo je od Boga da je to uspeo, rekao je 28-godišnjak za Vašington post.

Nažalost, plamen se brzo proširio po kući u kojoj je porodica živela šest godina i progutao sve, uključujući tri spavaće sobe i dva automobila u garaži. Par trenutno traži novo mesto, a da bi sredili tekuće poslove, između ostalog, pozajmljuju automobile od prijatelja. Nakon požara, Kajlina prijateljica je pokrenula onlajn akciju prikupljanja sredstava kako bi pomogla porodici sa njihovim troškovima.

Komentari (0)
Loading