Kako iskoristiti višak jaja posle Uskrsa: Imamo 3 laka recepta za kompletan ručak!

Vesti 21.04.2025 14:46 0

Obično posle Uskrsa ostanu jaja, često i polupana koja treba što pre da se iskoriste.

jela

Shutterstock

Ako ne možete da pojedete sva jaja koja ste ofarbali i polupali za vreme praznika, imamo odlične recepte u kojima možete da ih upotrebite. Dajemo vam 3 jednostavna recepta od kojih možete da napravite ceo ručak.

jela

Shutterstock

 

 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

SALATA OD JAJA I LUKA

Sastojci:

5 tvrdo kuvanih jaja

200 ml majoneza

100 ml jogurta.

3 čena belog luka.

1 veza mladog crnog luka (ili 2 glavice crnog luka)

1 kašika senfa.

So, biber

Priprema:

Izgnječite beli luk. Pomešajte majonez, senf, jogurt, so i biber po ukusu. Jaja isecite na kockice. Dodajte beli luk, iseckan crni luk, pa prelijte pripremljenom smesom i pomešajte. Ukrasite po želji peršunom.

jela

Shutterstock

 

 

ROLAT OD MESA

Sastojci:

700 g mešanog mlevenog mesa

100 g prezli

1 kašika soli

1/2 kašike bibera

1 kašičica majčine dušice

1 jaje

1 kašičica seckanog peršuna

Za premaz:

2 jajeta

malo soli

malo bibera

Za punjenje:

9 jaja

Priprema:

Meso, prezle, do, biber, majčinu dušicu, jaje i peršun dobro pomešati da se smesa ne raspada. Razvući je na željenu debljinu na providnoj foliji i poslagati obarena jaja jedno iza drugog. Urolati čvrsto, staviti u podmazan pleh i premazati jajima. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta. Na svakih 10 minuta rolat premazivati jajetom. Iseći kada se ohladi.

jela

Shutterstock

 

 

PUNJENA JAJA

Sastojci:

12 kuvanih jaja

3 kašike majoneza

6 kriški slanine (ili šunke)

2 kašike rendanog sira

1 kašika senfa

Priprema:

Slaninu propržite u tiganju dok ne postane hrskava i isecite je na male komade. Ako koristite šunku, isecite je na sitne komade, pa pomešajte s preostalim sastojcima za fil. Oljuštite jaja, prepolovite ih po dužini i pažljivo izvadite žumance. Pomešajte žumanca sa majonezom, slaninom, sirom i senfom. Napunite jajima i poslužite ohlađeno.

Video:

 

 

 

Komentari (0)