Ako ne možete da pojedete sva jaja koja ste ofarbali i polupali za vreme praznika, imamo odlične recepte u kojima možete da ih upotrebite. Dajemo vam 3 jednostavna recepta od kojih možete da napravite ceo ručak.

Shutterstock
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
SALATA OD JAJA I LUKA
Sastojci:
5 tvrdo kuvanih jaja
200 ml majoneza
100 ml jogurta.
3 čena belog luka.
1 veza mladog crnog luka (ili 2 glavice crnog luka)
1 kašika senfa.
So, biber
Priprema:
Izgnječite beli luk. Pomešajte majonez, senf, jogurt, so i biber po ukusu. Jaja isecite na kockice. Dodajte beli luk, iseckan crni luk, pa prelijte pripremljenom smesom i pomešajte. Ukrasite po želji peršunom.

Shutterstock
ROLAT OD MESA
Sastojci:
700 g mešanog mlevenog mesa
100 g prezli
1 kašika soli
1/2 kašike bibera
1 kašičica majčine dušice
1 jaje
1 kašičica seckanog peršuna
Za premaz:
2 jajeta
malo soli
malo bibera
Za punjenje:
9 jaja
Priprema:
Meso, prezle, do, biber, majčinu dušicu, jaje i peršun dobro pomešati da se smesa ne raspada. Razvući je na željenu debljinu na providnoj foliji i poslagati obarena jaja jedno iza drugog. Urolati čvrsto, staviti u podmazan pleh i premazati jajima. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta. Na svakih 10 minuta rolat premazivati jajetom. Iseći kada se ohladi.

Shutterstock
PUNJENA JAJA
Sastojci:
12 kuvanih jaja
3 kašike majoneza
6 kriški slanine (ili šunke)
2 kašike rendanog sira
1 kašika senfa
Priprema:
Slaninu propržite u tiganju dok ne postane hrskava i isecite je na male komade. Ako koristite šunku, isecite je na sitne komade, pa pomešajte s preostalim sastojcima za fil. Oljuštite jaja, prepolovite ih po dužini i pažljivo izvadite žumance. Pomešajte žumanca sa majonezom, slaninom, sirom i senfom. Napunite jajima i poslužite ohlađeno.
Video: