Srpkinja zapanjena zakonima na Novom Zelandu: „Ako se malo glupiraš, odmah te izbace“

Vesti 28.10.2024 15:25 0

Srpkinja Maša živi na Novom Zelandu, a pratiocima je na društvenim mrežama otkrila koje čudne zakone mora tamo da poštuje.

žena

Printscreen/TikTok

Maša iz Srbije živi na Novom Zelandu i nedavno je objavila video o neobičnim zakonima koji su je iznenadili. Ističe da se život tamo mnogo razlikuje od našeg života u Srbiji. Maša objašnjava da deca kreću u školu dan nakon petog rođendana. "Ako dete u utorak napuni pet godina, u sredu već ide u školu. Čudno je da dete koje je pre samo dan imalo četiri godine već mora ustajati rano i nositi uniformu," rekla je.

Plaćaju se kazne bez dokaza

Zapanjila ju je i praksa da vozači mogu dobiti kaznu samo na osnovu prijave. "Mog tatu su prijavili dva puta. Niko ga nije snimio, a ipak je dobio kaznu. Nama iz Srbije to je čudno," dodala je. Takođe, ako pronađete izgubljenu stvar i odnesete je u policiju, a niko se ne javi za dva meseca, ta stvar pripada vama. Maša se čudi i što policija ne nosi oružje. "Kako to može biti sigurno?" pitala je.

 

@bmasha9 prvi put izgledam pristojno na tiktok videu😂 #fyp #srbijafyp #srbijatiktok ♬ original sound - masha

 

Ako se malo glupiraš, odmah te izbace

Maša se osvrnula i na pravilo vezano uz kupovinu nekretnina: "Kad kupite kuću, morate u njoj živeti prvih šest meseci. Zašto bi neko određivao šta ću raditi sa svojom imovinom?" Takođe je istakla da žene nakon porođaja idu kući istog dana. Naglasila je da u kafićima ne možete dobiti alkohol ako izgledate pijano. "Mom prijatelju su zabranili ulazak jer su mislili da je pijan, a zapravo nije bio. Ako se malo glupiraš, odmah te izbace," rekla je. U komentarima su njeni pratioci izrazili slične reakcije, ali su neki naglasili da su ova pravila jedan od razloga zašto je Novi Zeland poznat kao dobro uređena zemlja.

.

Video:

 

 

.

 

Komentari (0)
Loading