Kako ukloniti podočnjake: Ublažite tamne kese ispod očiju jednostavnim trikovima

Vesti 04.09.2024 09:39 0

Podočnjaci su često nasledni, a nastaju i zbog neispavanosti, umora. Ali možete ih ublažiti.

žena

Shutterstock

Gotovo da nema osobe, posebno ženske, koja muku ne muči s podočnjacima. S njima lice izgleda starije, umorno, iscrpljeno. Postoji nekoliko jednostavnih načina da ih ublažite, i to sami.

Kreme protiv podočnjaka

Od kozmetičkih preparata tamne i vrećaste podočnjake najbolje će ublažiti kreme za područje oko očiju koje sadrže vitamine A, B5, C, E, ili K, retinol, kao i one s ekstraktom zelenog čaja, aloje, ženšena, arnike, krastavca, ili kofeina. One neutrališu pojavu tamnih krugova, ublažavaju natečenost, podmlađuju kožu oko očiju.

Limfna drenaža

Limfna drenaža čisti metabolički otpad i višak tečnosti iz vezivnog tkiva i tako ublažava i sprečava natečenost. Nakon čišćenja lica ispod svakog oka, s dva prsta nežno utapkajte kremu za područje oko očiju. Zatim nežnim i ujednačenim pokretima počnite masažu: krenite od korena nosa prelazeći prstom ispod očiju u smeru prema uhu i odvojite za ovaj mali ritual svaki dan bar pet minuta.

Roler od žada

Shutterstock

 

Roleri od žada

Kupite mali roler i svakodnevno njim nežno masirajte podočnjake, uvek od unutrašnjeg ugla oka ka spoljnom, a da bi rezultat bio još bolji, držite ga pre uporabe u frižideru.

Hladni oblozi

Ovo je najjeftinije i najjednostavnije rešenje - oblozi od ohlađenih kesica čaja kamilice, zelenog, ili crnog čaja mogu biti od velike pomoći. Čajevi deluju protivupalno i umirujuće pa mogu ublažiti otečenost. U prokuvalu vodu dodajte po dve kesice čaja po izboru. Zatim ih stavite u frižider pa ih ohlađene stavite na oči i držite 15-ak minuta.

Bonus video:

@najzena.rs Ako imate ove brojeve u datumu rođenja, septembar vam donosi novac i ljubav #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading