Kako ukloniti bubuljice za 1 dan: Uz ovaj kućni tretman i dodatak ishrani, postaće ružna prošlost!

Vesti 11.07.2024 21:56 0

Predstavljamo vam isproban prirodni tretman koji omogućava da akne brzo nestanu.

žena

Shutterstock

Kada se pojave bubuljice, crvenilo i upalu možete ublažiti prirodnim kućnim tretmanima i pomoći im da se brže povuku. Da imate čistu kožu, pomoći će i uzimanje jednog dodatka ishrani.

Pijte omega-3 kiseline

Studija sa Univerziteta Ludvig Maksimilijan u Minhenu pokazala je da mediteranska ishrana koja daje prednost ribi, orašastim plodovima i maslinovom ulju, kao i uzimanje dodatka omega-3 masnih kiselina, može pomoći da se očisti lice od blagih do umerenih akni. Istraživači su proučavali 60 ljudi koji su svakodnevno uzimali dodatak omega-3 masnih kiselina i jeli ove namirnice. Nakon nekog vremena, bubuljice su gotovo nestale.

bubuljice

Shutterstock

 

Namažite sok od limuna

Sok od limuna je bogat C vitaminom koji će učiniti da se bubuljice isuše brže i nestanu sa lica. Ali on neće prijati osobama sa osetljivom kožom. Potrebno je da iscedite svež sok od limuna i vatom ga nanesete na deo kože koji ima bubuljice. U sok od limuna možete dodati kašičicu cimeta koji deluje antibakterijski. Uveče pre spavanja nanesite na kožu, a ujutru isperite mlakom vodom.

Ulje čajevca

Ulje čajevca ima antibakterijska svojstva, deluje umiruuće i smanjuje crvenilo. Pomešajte nekoliko kapi vode i nanesite na kožu. Nakon 20 minuta isperite. Sutradan ćete imati čisto lice i nežnu kožu.

Beli luk za bubuljice

Deluje protiv virusa, bakterija i gljivica istovremeno. Čen belog luka presecite na pola i utrljajte na bubuljice. Isperite posle 15 minuta. Ponavljate nekoliko puta u toku dana. Sutradan bi trebalo da primetite vidljivo poboljšanje.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading