Do prepanulog tena u tri koraka: Promenu u boji videćete već istog dana, a bićete sveži i lepi i bez odlaska na more

Tatjana Badarević Vesti 04.07.2024 12:33 0

Neka svi misle da ste bili na moru kada vide vašu bronzanu boju.

Krema

Shutterstock

 

Visoke temperature su odličan povod da se uputite na more i rashladite u moru. Ipak, s obzirom na visoke cene, neki sebi ne mogu da priušte odlazak na more pa je tako odlazak na bazene odlična alternativa. Kako onda zavarati prijatelje i radne kolege da ste bili na moru, iako to nije slučaj?

Ključno je imati savršeni ten, a kako bi ga dobili, naravno, ni na bazene ne treba ići bez kreme sa SPF faktorom, kako savetuje Healthline.

Kako biste dobili savršenu bronzanu boju potrebno je da u svojoj letnjoj torbici imate sledeće:

orah

Shutterstock/Orahovo ulje

 

 

orahovo ulje

kakao maslaca

kreme sa zaštitnim faktorom

Metoda za savršeni bronzani ten

Prvih par sati trebalo bi da se mažete sa kremom s visokim zaštitnim faktorom, a kada ste sigurni da ste dobro zaštitili kožu od sunca, potrebno je mazati se orahovim uljem. Nakon toga dolazi popodnevno vreme koje je idealno vreme za mazanje kakaovim maslacem, a tada se mažemo isključivo njime.

Nešto tamniju boju primetićete već prve večeri, dok će značajniji rezultati biti vidljivi tek nakon par dana primene ove metode. Takođe, teško da ćete ostati imuni na savršen miris kakaovog maslaca na vašoj koži.

kakao

Shutterstock

 

 

Kakao maslac ima i neke zdravstvene prednosti. Osim za savršen ten, koristimo ga i za sledeće stvari:

elastičnost kože
kao lek za kožne bolesti
brže zaceljivanja rana
u borbi protiv strija

Ne zaboravite sa sobom da ponesete i šešir koji će vam poslužiti kao zaštita od sunca. Orahovo ulje i kakao maslac služe samo kao premaz i nemaju zaštitni faktor pa je važno pobrinuti se da ne izgorite na visokim temperaturama. Ipak je zdravlje na prvom mestu. 

Šešir

Shutterstock

 

 

Takođe, kako navodi Healthline , preporučjivo je jesti hranu koja u sebi sadrži beta karoten. Namirnice poput šargarepe i slatkog krompira pomoći će vam da dobijete lep preplanuli ten, ali bez opasnosti da prilikom sunčanja izgorite. 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading