Kućni pedikir je spas u zadnji čas: Imaćete lepa i negovana stopala za more, a za to ne morate da idete kod kozmetičara, potrebno je samo ovo da uradite

Tatjana Badarević Vesti 02.07.2024 17:29 0

Dovoljno je da nakon svakog tuširanja ili kupanja pređete rukavicom za piling preko stopala ili četkicom za negu.

Pedikir

Shutterstock

 

Nije nikakav problem imati lepa i negovana stopala. Trebate samo voditi brigu o njima tokom cele godine, a vrlo lako možete i kod kuće da ih negujete. 

Dovoljno je da u sklopu svakog tuširanja ili kupanja stopala prođete rukavicom za piling ili četkicom za negu, zavisi od toga koliko tvrde kože imate na petama, kako piše Wendyrowe.

Kad se obrišete peškirom, na stopala nanesite neku hidratantnu kremu ili ulje, može arganovo, te to dobro umasirajte. Ako se redovno tuširate i pazite na higijenu stopala te menjate čarape minimalno dva puta dnevno ili više ako često izlazite napolje, biće dovoljno da nakon tuširanja samo izmasirate stopala uljem ili hidratantnom kremom bez upotrebe četkice.

Pedikir kod kuće

Shutterstock

 

 

Međutim, ako su vam pete baš jako napucale ili imate žuljeve, najbolje je da se konsultujete sa lekarom jer to mogu biti znakovi ozbiljnih zdravstvenih stanja.

Kako uraditi pedikir?

Pedikir je vrlo važan jer pomaže u održavanju zdravlja i lepog izgleda stopala. Potrebna vam je samo plastična posuda koju ćete napuniti toplom vodom u koju trebate dodati šaku morske soli ili nekoliko kapi eteričnog ulja lavande kako biste omekšali kožu.

Držite stopala u vodi deset do 15 minuta, nanesite piling i masirajte kružnim pokretima kako biste uklonili mrtve ćelije kože. Isperite stopala toplom vodom i osušite ih peškirom.

Pedikir

Shutterstock

 

 

Za uklanjanje grube kože s peta i drugih delova stopala, koristite kamen plovućac ili turpiju za stopala. Pravite nežne pokrete kako ne biste oštetili kožu.

Ako su vam nokti požuteli od laka za nokte, napravite pastu od sode bikarbone i limunovog soka. Nanesite je na nokte i ostavite nekoliko minuta, zatim isperite.

Nokte secite ravno makazama kako biste sprečili urasle nokte. Turpijom oblikujte ivice kako biste uklonili oštre delove. Nakon toga, nokte možete nalakirati bezbojnim lakom ili nekim drugim, zavisno od vaše garderobe i letnjih trendova.

Pedikir kod kuće

Shutterstock

 

 

Hidratacija stopala je važna

Kako biste svoja stopala održali zdravim i lepim, potrebno ih je redovno hidrirati. Nanesite na njih hranljivu hidratantnu kremu ili ulje, umasirajte u kožu, posebno na petama i drugim suvim područjima barem jednom dnevno.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading