Dijeta sa ovom namirnicom skida kilogram na dan: Ovo je dnevni jelovnik, a dame se kunu u jednu voćku

Tatjana Badarević Vesti 30.06.2024 15:01 0

Dijeta sa suvim šljivama obećava skidanje jednog kilograma dnevno.

žena

Shutterstock

 

Ako imate važan događaj na kojem morate izgledati što bolje, a nedostaje vam koji kilogram da stanete u omiljenu haljinu, onda je dijeta sa suvim šljivama za vas, piše stetoskop.info

Kao i kod svih brzih dijeta koje se koriste samo nekoliko dana, ako je potrebno, moramo vas upozoriti da ovu sa suvim šljivama ne smete držati bez konsultacije sa lekarom.

sljive

Shutterstock

 

 

Popularna dijeta sa suvim šljivama namenjena je onima koji žele da izgube 2-3 kilograma u nekoliko dana. Prilično je jednostavno i dosadno:

Dnevni jelovnik

Doručak: 6 suvih šljiva

Međuobrok: 1 jabuka

Ručak: 1 kuvano jaje i 1 viršla

Međuobrok: isto kao i ručak

Večera: čaša jogurta

Dodatne preporuke

Preporučuje se samo potpuno zdravim osobama i to u trajanju ne dužem od 3-5 dana. Obavezna dnevna fizička aktivnost u trajanju od najmanje 15-20 minuta. Ako se pravilno sprovodi, dnevno se gubi oko jedan kilogram.

Suve šljive ubrzavaju metabolizam. To im polazi za rukom zahvaljujući brojnim prehrambenim vlaknima, zbog čega se često preporučuju u ishrani.

Osim vlakana, sadrže i antioksidanse, odnosno dragoceni beta karoten, vitamine E i C, fitohemikalije i druge elemente. Kada je reč o mineralima koji ulaze u sastav, treba istaknuti bakar i kalijum. 

U svakom obliku, šljiva je neverovatno bogata jedinstvenim fitonutrijentima, neoklorogenskom i khorogenskom kiselinom. Ove materije klasifikuju se kao fenoli, a njihova uloga kao antioksidansa potvrđena je u nekoliko naučnih istraživanja.

šljiva

Rina

 

 

Od iznimne je važnosti sposobnost svežih i suvih šljiva da bolje iskoriste gvožđe u organizmu, što se povezuje s vitaminom C u plodovima tog voća.

Na vrhu liste od 24 vrste voća s antioksidativnom snagom je sveža šljiva, dok su suve šljive daleko ispred suvih smokava, grožđa, marelica, s dvostruko većom antioksidativnom snagom.

Kad konzumirati suve šljive?

Planirate li suve šljive uvrstiti u redovnu ishranu, lako ih možete poneti na posao i jesti kao međuobrok u bilo koje doba dana. Možete ih dodati i voćnim napicima ili salatama, ali i omiljenom jogurtu.

Jedenje suvih šljiva ujutru odličan je način da iskoristite prednosti antioksidansa za početak dana. To može pomoći u redovnom pražnjenju creva i sprečiti zatvor.

 

 

 

Komentari (0)
Loading