Najnoviji letnji trendovi: Sunčane naočare koje jednostavno morate imati

Slobodanka Ćorić Vesti 07.06.2024 10:10 0

Ove godine svet sunčanih naočara obeležavaju brojni trendovi, od retro stilova do vibrantnih stakala u boji. U nastavku otkrivamo deset vodećih trendova koji će dominirati ovog leta

Najnoviji letnji trendovi: Sunčane naočare koje jednostavno morate imati

Printscreen/Instagram

Dovršite svaku odevnu kombinaciju ovog leta elegantnim parom sunčanih naočara. One nisu samo funkcionalan dodatak koji štiti vaše oči, već i dodaju moderan štih koji obogaćuje vaš izgled atraktivnom notom.

Ove godine svet sunčanih naočara obeležavaju brojni trendovi. Retro stilovi doživljavaju veliki povratak, s naglaskom na okrugle i mačkaste okvire koji odražavaju vintage šarm i sofisticiranost. Posebno su popularne naočare sa staklima u boji, koje svakom outfitu dodaju živopisan i savremen izgled.

U nastavku je deset vodećih trendova sunčanih naočara za ovo leto.

 

 

Mikro okviri

Iako ne pružaju optimalnu UV zaštitu, ove male sunčane naočare su postale nezaobilazan modni detalj među poznatim osobama i influencerima. Savršene su za večernje događaje i kreiranje upečatljivih modnih kombinacija, piše Byrdie.

Sunčane naočare, Matrix, 76.95 evra
Sunčane naočare, Gucci, My Theresa, 410 evra

 

 

Color blocking sunčane naočare

Trend color blockinga ove sezone proširio se i na sunčane naočare, s modelima koji kombinuju stakla s prelazima boja i okvire visokog kontrasta. Bez obzira na to preferirate li jarke ili suptilne boje, sigurno ćete pronaći par koji će savršeno dopuniti vaš stil.

Sunčane naočare, Chanel, 440 evra
Sunčane naočare, Face A Face, Farfetch, 337 evra

 

 

Ovalne sunčane naočare

Ovalni okviri su izuzetno prilagodljivi i pristaju gotovo svakom obliku lica te vašoj odevnoj kombinaciji odmah dodaju luksuz i eleganciju.

Sunčane naočare, Bershka, Zalando, 12.99 evra

Sunčane naočare, Mango, 22.99 evra

 

 

Mačkasti okviri

Bezvremenski mačkasti stil sunčanih naočara ostaje popularan i ovog leta, s nešto blažim verzijama koje nude sofisticiran izgled. Sofia Richie Grainge često ih nosi za besprekoran i elegantan izgled.

Sunčane naočare, Stradivarius, 9.99 evra
Sunčane naočare, Milaner, 181.95 evra

 

 

Y2K

Y2K stil, inspirisan modom ranih 2000-ih, i dalje dominira modnom scenom, uključujući i svet sunčanih naočara. Ovaj stil karakterišu bezokvirni modeli te detalji poput ukrasnih kristalića i sl.

Sunčane naočare, Zara, 25.95 evra
Sunčane naočare, &Other Stories, 35 evra

 

 

Shield sunčane naočare

Ovaj trend nije za svakoga, ali za one koji traže hrabriji izgled, moderne verzije ovih naočara pružaju manje ekstremni izgled uz odličnu pokrivenost lica i opušteni stil.

Sunčane naočare, Ray-Ban, Edel Optics, 133.45 evra
Sunčane naočare, Gucci, Farfetch, 479 evra

 

 

Naočare s obojenim staklima

Ove sezone sunčane naočare s obojenim staklima biće veliki hit, dodajući veselu i živahnu notu svakom outfitu.

Sunčane naočare, Miu Miu, 430 evra
Sunčane naočare, Prada, 370 evra

 

 

Predimenzionirane sunčane naočare

Bilo da vam treba par sunčanih naočara za obavljanje svakodnevnih zadataka ili za odlazak na bazen, velike sunčane naočare su pravi izbor za sve vaše letnje planove. Osim što su upečatljive, u prodavnicama postoje beskrajne opcije kada su u pitanju boje i oblici.

Sunčane naočare, H&M, 12.99 evra
Sunčane naočare, Gucci, Zalando, 298.49 evra

 

 

Avijatičarske sunčane naočare

Leto je savršena prilika za nošenje omiljenog para avijatičarskih sunčanih naočara. Bilo da se odlučite za klasične metalne okvire ili eksperimentišete s plastičnim okvirima ili savremenijim dizajnom, ne možete pogrešiti.

Sunčane naočare, Ray-Ban, Zalando, 172.41 evra
Sunčane naočare, Tom Ford, Zalando, 293.18 evra

 

 

Sunčane naočare s detaljima kornjačevine

Kao što su crne sunčane naočare osnovni komad, tako su i naočare s uzorkom kornjačevine ključna investicija. Neutralan, ali istaknut uzorak odlično se uklapa uz različite modne kombinacije, od jednostavnih do onih za odmor.

Sunčane naočare, Zara, 39.95 evra
Sunčane naočare, Celine, 435 evra

 

 

Komentari (0)
Loading