Oporavite ispucale pete: Koristite ovu čarobnu mešavinu, stopala će vam biti nežna i spremna za sandale

Vesti 02.06.2024 20:08 0

Mnogi se tek dolaskom toplog vremena sete da srede stopala, jer treba da nose sandale.

pete

Shutterstock

Posle nošenja čizama, cipela i čarapa, koža na petama je ogrubela, suva, često ispucala. Zato može biti i bolna. Nema potrebe da idete kod pedikira, niti da kupujete skupe kreme. Oporavićete je brzo sami i spremiti za nošenje sandala pomoću ovih prirodnih mešavina.

Kupka sa mlekom

Za ovu negujuću kupku potrebni su vam samo mleko i soda bikarbona. Zagrejte 250 ml mleka i sipajte u manji lavor, pa stavite stopala. Posle pet minuta sipajte dve kašike sode bikarbone. Sjedinite mleko i sodu bikarbonu pomeranjem stopala. Držite ih 20 minuta u ovoj mešavini. Uzmite kamen ili turpiju za stopala i istrljajte pete i delove stopala gde vam je koža tvrda. Zatim ih isperite toplom vodom i namažite kremom koja sadrži pantenol, a možete i mlekom koje koristite za negu tela. Ponavljajte ovo bar jednom nedeljno.

pete

Shutterstock

 

Napravite sami losion za negu

Prirodni losion za omekšavanje grubih peta možete lako da napravite kod kuće. Biće mnogo jeftiniji od kupovnog, a podjednako je efikasan u nezi kože. Pomešajte glicerin i medicinski alkohol (70 posto) u razmeri 1:1.  Svako veče i jutro namažite pete ovom mešavinom i ostavite da se osuše (potreban je minut), pa se onda obujte ili idite na spavanje. Brzo ćete imati nežnu kožu peta i celih stopala.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading