Osvežite lice: Ova maska će ublažiti bore, a treba vam samo 1 sastojak

Vesti 01.03.2024 09:25 0

Savršena maska za lice od lanenog semena učiniće da izgledate mnogo mlađe, jer će koža biti hidrirana, elastična i glatka.

žena

Shutterstock

Seme lana bogato je kalijumom, magnezijumom, vitaminom E, aminokiselinama, zbog čega blagotvorno deluje ne samo na organizam kada se jede, već i na kožu kada se nanese u obliku maske. Zahvaljujući fitoestrogenu, bore su ublažene, a koža je mladolika, čak i u zrelom dobu.

Ujutru napravite masku, a uveče je nanesite na lice. U posudu stavite 1 kašiku mlevenog lanenog semena i prelijte sa 1/3 čaše prokuvale vode. Promešajte nekoliko minuta, pokrijte krpom i ostavite da stoji do uveče. Tada procedite i koristite tu gustu tečnost.

Laneno seme

Shutterstock

 

Nanesite je na očišćeno lice i vrat komadićem vate. Kada se maska osuši, namažite ponovo. Ponavljajte to 5 puta. Posle toga isperite lice vodom i namažite hranljivom kremom. Stavljajte ovu masku 12 dana i nećete se prepoznati posle tog perioda. Maska ublažava bore, čisti kožu, zateže je, smanjuje pore, hidrira, upija višak sebuma, leči akne. Lice će vam biti savršeno, kao posle kozmetičkog tretmana.

Komentari (0)
Loading