Bez odlaska u frizerski salon: Kako prekriti sede bez farbanja, po receptu baka Soke

Slobodanka Ćorić Vesti 31.05.2024 11:35 0

Ova jednostavna i prirodna metoda ne samo da omogućava prikrivanje sedih vlas, već i pruža dodatnu negu kosi, čineći je zdravijom i lepšom

farbanje kose

Shutterstock

Sede vlasi nisu baš nešto što želimo da vidimo na svojoj glavi. I posle farbanja, brzo se pojave uz lice, pa kako ne bi svako malo farbom uništavali kosu, možemo pribeći prelaznom rešenju. Međutim, postoji jednostavan i prirodan način da se prekriju sede bez upotrebe hemijskih farbi. Tajna se krije u sastojku koji većina nas ima u kuhinji - kafi.

Iako možda zvuči neobično, kafa ima izvanredna svojstva koja mogu revitalizovati kosu i prikriti sede vlasi. Kofein koji se nalazi u kafi poznat je po svojim stimulativnim osobinama, a kada se primeni na kosu, može poboljšati cirkulaciju na temenu, što može rezultirati jačom i zdravijom kosom.

farbanje kose

Shutterstock

 

Da biste iskoristili ove prednosti, napravite jaku kafu i ostavite je da se ohladi. Zatim, nanesite je na kosu, posebno na delove gde su sede vlasi najizraženije. Ostavite da deluje nekoliko minuta pre ispiranja. Ponavljanjem ovog postupka redovno, sede vlasi će postepeno postati manje vidljive.

Ova jednostavna i prirodna metoda ne samo da omogućava prikrivanje sedih vlas, već i pruža dodatnu negu kosi, čineći je zdravijom i lepšom. Ova tehnika nije nova - moja baba Soka je godinama koristila ovaj trik da bi rešila problem sa sedom kosom, i to joj je uvek odlično uspevalo. Stoga, sledeći put kada budete u potrazi za rešenjem za sede vlasi, obratite pažnju na svoju omiljenu šolju kafe - možda će vam pomoći da postignete željene rezultate bez odlaska u salon.

Komentari (0)
Loading