Bila je šokirana šta je čula od klijentkinje: Frizerka iz Beograda ukazala na grešku koju mnogi prave, ovako se pravilno pere kosa

Olja Jelić Vesti 27.04.2024 14:39 0

Pravilno pranje kose može biti ključno za njeno zdravlje i izgled. Dolaskom velikog broja raznih proizvoda za kosu, sve se češće može čuti kako mnogi greše kad ih koriste.

Frizerka

Printscreen/Instagram

Pravilno pranje kose može biti ključno za njeno zdravlje i izgled. Dolaskom velikog broja raznih proizvoda za kosu, sve se češće može čuti kako mnogi greše kad ih koriste.

Baš kao što se lako može pogrešiti s bojom za kosu, posebno kada je u pitanju farbanje kod kuće, jednako tako se može pogrešiti prilikom izbora proizvoda za negu kose, ali i pri njihovom korišćenju.

Osim što je važno pronaći proizvode koji odgovaraju tipu kose i redovno održavati rutinu pranja, potrebno je znati i kako tačno i zašto koristiti određene proizvode.

“Kojim redosledom pereš kosu?” 

Jedna je frizerka na svom Instagram profilu odlučila da pokaže kako pravilno prati kosu i to nakon što je njena klijentkinja šokirala kada joj je rekla kako pere kosu. “Kojim redosledom ti pereš kosu?” postavila je pitanje svojim pratiocima.

 

 

 

Pojasnila je kako joj je klijentkinja otkrila kako nakon šampona nanosi balzam, a nakon balzama masku. “Kad mi je ispričala kako pere kosu, ja sam bila šokirana”, dodala je i pojasnila zašto je to pogrešno.

“Znači šampon i balzam su različita ph vrednost. Jako je bitno da ide šampon, maska pa balzam. Šampon otvara dlaku, čisti je, maska je ta koja je hrani”, rekla je frizerka i pojasnila kako je masku potrebno držati 10-15 minuta isprati te posušiti kosu ručnikom, a nakon toga staviti balzam koji odmah treba isprati.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading