Proleće je vreme da osvežimo izgled: Frizeri rešili dilemu koliko često treba da se šišamo

Olja Jelić Vesti 06.04.2024 15:45 0

Često u proleće želimo da osvežimo izgled pa se tada mnoge žene odlučuju na šišanje. I ove godine dominiraju kraće frizure i to je odlično jer su praktične i lagane za održavanje.

Šišanje

Shutterstock

Često u proleće želimo da osvežimo izgled pa se tada mnoge žene odlučuju na šišanje. I ove godine dominiraju kraće frizure i to je odlično jer su praktične i lagane za održavanje. 

Sprečava lomljenje

Iako možda niste za drastičan rez, to ne znači da bi trebali da zaboravite na frizerski salon. S vremena na vreme treba ošišati vrhove, posebno ako su suvi i ispucali. 

Šišanje

Shutterstock

 

Drugi pokazatelj da je vreme za šišanje je trenutak kad žudiš za kraćom kosom, ali i zdravijim vlasima. Redovno šišanje vrhova sprečava lomljenje kose i ispucale vrhove, a treba priznati da ispucali vrhovi vizualno nisu lepi te da nam se zbog njih čini da kosa sporo raste. Naravno, šišanje treba prilagoditi dužini kose.

Koliko često treba šišati kratku, a koliko dugu kosu?

Stručnjaci za portal Byrdie otkrivaju da kraće bob frizure treba šišati svakih tri do sedam sedmica što je i logično želimo li da zadržimo uglađen izgled. Kosu srednje dužine biće dovoljno da šišate tri do četiri puta godišnje. To vredi i u slučaju da vlasi nisu vidno oštećene i ispucale. U slučaju da je kosa ispucala, najbolje bi bilo posećivati frizera svaka dva meseca.

I dugoj kosi treba redovno šišanje. Time ćete osvežiti slojeve i sprečiti ispucale vrhove. Upravo je duga kosa često osetljiva, tanka i sklona lomljenju. Žene sa talasastom ili kovrdžavom kosom takođe bi trebale da se šišate svakih tri meseca.

Šišanje

Shutterstock

 

Zaključno, kosa nam se razlikuje pa učestalost šišanja zavisi od tipa kose, ali i kako je održavate, farbate li je ili ne. Sami ćete najbolje procenite kad je vreme za šišanje, ali i vaš frizer vam može pomoći. Ipak, čini se da se poželjno šišati svakih tri meseca jer ćete tako izvući najbolje iz svoje kose.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading