Za bolji efekat maske za kosu: Jednostavan i koristan trik za kojim su žene poludele

Olja Jelić Vesti 22.03.2024 11:14 0

Trik zahvaljujući kojem možete da odložite šišanje barem na neko vreme

Kosa

Printscreen/Instagram

Suva kosa sklona pucanju i lomljenju je problem sa kojim se susreću mnoge žene. S druge strane, šišanje kose nije jedini način da se vrati njen zdrav i svež izgled, a u tome su glavni saveznici hranjive maske za kosu.

Svaka žena ima nekoliko maski za kosu koje trebaju da joj vrate sjaj, mekoću i zdravi izgled, ali kako biste postigli željene rezultate važno je da znate kako da pravilno koristite ovaj proizvod. Ono što je ključno kako biste izvukli maksimum iz svoje maske za kosu i potencijalno odložili njeno šišanje odmora jeste to da ju držite pod - toplotom. To možete napraviti tako da je nanesete u nešto većem sloju duž cele kose, od temena, pa sve do vrhova i ostavite ispod peškira ili pamučne majice da se proizvod upije.

Maska za kosu

Shutterstock

 

Koje su prednosti držanja maske pod toplotom?


Ovaj trik povećava dobrobit svih maski jer toplina otvara kutikule dlake i omogućava proizvodu da dublje prodre u kosu. To pomaže hranjivim sastojcima da bolje deluju i pruže dubinsku negu. Toplota pomaže proizvodu da bolje zadrži vlagu unutar dlake, što je posebno korisno za suvu i oštećenu kosu, a čiji je rezultat meka i sjajna kosa.

Toplota podstiče i cirkulaciju krvi u vlasištu, a takođe će smanjiti napetost u kosi i olakšati češljanje ili raščešljavanje, čime se smanjuje rizik od lomljenja vlasi. Ovakvim tretmanom ona postaje zaglađenija i elastičnija, čime se smanjuje rizik od pucanja ili oštećenja prilikom oblikovanja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

 

 

Ovaj trik pravi je primer kako su neki proizvodi zapravo poprilično funkcionalni i da ono što je upitno jeste njihova pravilna primena, stoga izvucite maksimalnu negu za svoju kosu iz svoje maske.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading