Pravo, pravcato remek delo: Keri nosila najlepšu haljinu na dodeli Oskara, "na crvenom tepihu komadić istorije"

Slobodanka Ćorić Vesti 11.03.2024 13:47 0

Kao profesionalac za dodelu nagrada, Maligan zna kako da izabere savršenu haljinu koja će vam zaokupiti glavu

Keri Maligan

Profimedia

Niko ne prati klasični holivudski stil kao Keri Maligan. Trostruka nominovana za Oskara krasila je crveni tepih za Oskara 2024. u zadivljujućoj crnoj haljini od sirene sa nazubljenim rubom preko belog tila — resturacija klasičnog Balenciaginog dizajna iz 1951.

Svoj vanvremenski stil upotpunila je dijamantskim minđušama juvelirske kuće Boucheron i crnim rukavicama do lakta. U pratnji Maligan na tepihu bio je njen suprug, muzičar Markus Mamford, koji je izgledao otmeno u potpuno crnom odelu.

Keri Maligan

Profimedia

 

Maligan (38) je nominovana za najbolju glumicu za ulogu Felisije Montalegre, supruge kompozitora Leonarda Bernštajna — kojeg tumači Bredli Kuper, koji je sam dobio nominaciju u kategoriji najboljeg glumca — u Maestru.

Prema saopštenju za štampu, „Ključni trenutak u filmu dešava se 1951. godine, kada se Felisija udaje za Leonarda Bernštajna. Dakle, u čast ovoj istinitoj priči, ponovo je kreirana kultna haljina iz Zimske kolekcije Kristobala Balensijage 1951. godine, koja je postala simboličan šarm. .. Original se trenutno nalazi u Institutu za kostim u Kjotu, što znači da su ateljei Balenciaga u Parizu dizajnirali i ponovo kreirali haljinu za gospođu Maligan koristeći samo skice, fotografije i uzorke kao vodiče."

Kreativni direktor Demna je bio posvećen očuvanju vintage osećaja haljine, navodi se u izdanju, dok se pobrinuo da pristajanje i gotovi rezultat izgledaju moderno na Mulligan.

 

U februaru, Maligan je rekla kako je proslavila svoju nominaciju za Oskara - i slučajno uplašila svoju ćerku u tom procesu.

„Kada se pojavilo moje ime, svi su vrisnuli, a moja beba je počela da plače“, rekla je majka troje dece.  Maligen i Mamford, koji su se venčali u aprilu 2012, a dobili su sedmogodišnju ćerku Evelin Grejs, petogodišnjeg sina Vilfreda i ćerku koju su dobili 2023. Dok par tek treba da podeli ime svoje najmlađe ćerke, glumica je rekla za Entertainment Tonight u novembru 2023. da se mala lepo smestila sa svojom porodicom.

"O, super je. Odlično. Dobra beba, 10 od 10 do sada", našalila se Maligen, dodajući palac gore. „Videćemo koliko će to trajati. Keri kaže da glumci koji tvrde da ih nije briga za nagrade "100 posto lažu". "To je "najbolja stvar", rekla je Maligan o primanju priznanja za svoj rad. „Zato što je od vaših vršnjaka“, nastavila je. "To je opako. I hiljade (bukvalno) glumaca koje sam srela koji kažu da nagrade nisu važne i da je rad ono što se računa? Oni 100 posto lažu."

Kao profesionalac za dodelu nagrada, Maligan zna kako da izabere savršenu haljinu koja će vam zaokupiti glavu. Nedavno je prisustvovala dodeli SAG nagrada u prilagođenoj zlatnoj haljini bez naramenica Armani Prive, koja je takođe dodala dizajn Fred Leighton nakitom.
 

Komentari (0)
Loading