Jogurt, ali ne za piće: Neguje kožu i čini je mekom kao pamuk, evo kako se pravilno koristi

Vesti 09.03.2024 13:52 0

Za razliku od drugih losiona ili krema koji se koriste kao hidratantna sredstva za telo, jogurti za telo se brže nanose na velike površine kože...

telo

Shutterstock

Ako tražite najbolji proizvod koji hidrira kožu tela, jednostavno morate probati jogurt za telo. 

Proizvodi za negu kože na bazi hemikalija imaju dugoročan efekat na nivo hidratacije i zdravlje naše kože. Stoga, kada kupujemo proizvode za ishranu kože, moramo doneti dobro informisanu odluku.

telo

Shutterstock

 

Jogurti za telo imaju u poslednje vreme privlače pažnju kupaca među širokim spektrom proizvoda za negu kože dostupnih na tržištu. Ovaj veganski proizvod za telo postaje ekološki prihvatljiviji način održavanja naše kože.

Dakle, ako ste u potrazi za idealnim hidratantnim napitkom za negu kože od poverenja, onda su jogurti za telo prava stvar za vas. Dr Khusboo Chadha, konsultant za ajurvedu, AlMIL Ayouthveda deli uvide o tome koliko je korisno
ovi jogurti za telo su.

Šta je jogurt za telo?

Jogurt za telo je veganski losion/hidratantna krema za telo koja nije teška i prodire duboko u kožu u roku od nekoliko sekundi. Ima konzistenciju poput gela koji omogućava nelepljivo nanošenje. Možete koristite proizvod i na licu i na telu. Odgovara svim tipovima kože.

Šta izdvaja jogurte za telo?

Za razliku od drugih losiona ili krema koji se koriste kao hidratantna sredstva za telo, jogurti za telo se brže nanose na velike površine kože zbog njihove lagane i brzo upijajuće formule. Možete koristiti obimnu količinu jogurta za telo odmah nakon tuširanja. Dobro se razmazuje po vlažnoj koži i ne briše se vodom. Ljudi koji često nemaju vremena da pravilno navlaže kožu mogu koristiti jogurte za telo

Prednosti jogurta za telo

Među mnogim odličnim prednostima, evo nekoliko koje se ističu:

Nudi dugotrajne hidratantne efekte

Dok obične hidratantne kreme ne traju dugo, jogurt za telo zadržava dugotrajnu vlagu samo jednim potezom.

Serum

Pexels

 

Sadrži prirodne emulgatore koji pomažu hidratantnoj kremi da formira zaštitni sloj na koži koji dugo zadržava vlagu. Jogurt može pretvoriti grubu teksturu kože u savršeno glatku.

Pored toga, jogurt za telo obogaćen hranljivim uljima poput moringe i semena konoplje obezbeđuje antioksidativnu zaštitu.

Opušta kožu i hidrira je

Redovnom primenom pomaže da se koža pravilno hidrira; ublažava neprijatne mrlje poboljšavajući hidrataciju, čineći kožu mekom i hraneći je na prirodan način.

Koža dobro miriše tokom celog dana

Još jedna odlična stvar u vezi sa jogurtima za telo je njihova raznolikost dostupnih mirisa. Jogurte za telo možete lako pronaći u onlajn prodavnicama i istražite njihove različite mirise inspirisane prirodom. Nakon nanošenja, miris ne bledi i pomaže da se osećate sveže tokom celog dana. Pomaže da se uvuče u uske proreze u koži.

telo

Shutterstock

 

Često se dešava da je ženama teško da podignu farmerke do struka. To je zato što tkanina od farmerki izaziva trenje na koži, a zadatak postaje mnogo izazovniji ako koža nije pravilno hidrirana. To je situacija gde jogurt za telo može pomoći. Jogurt za telo ne ostavlja nikakav masan osećaj i značajno poboljšava teksturu kože. Tako vam pomaže da se lako uvučete farmerke nakon nanošenja.

Napravite sami

Jogurt možete napraviti i sami. Evo i kako:

 

 

Zaključak

Jogurti za telo su nesumnjivo bolja alternativa nego proizvodi za negu kože na bazi hemikalija. Ovaj proizvod će najbolje poslužiti ljudima koji traže lagane proizvodeza negu svoje kože. Njegovi dubinski hranljivi efekti i prijatan miris čine ga vrlo isplativim. 

 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading