Masna kosa je ženska noćna mora: Uvedite ovu bjuti rutinu i rešite se ovog problema

Olja Jelić Vesti 24.02.2024 13:15 0

Bjuti navika koju bi trebalo češće da primenjujemo

Četka za kosu

Shutterstock

Borba sa masnom kosom je nešto što zna biti prilično frustrirajuće jer koliko god da je često peremo, ona poprima neugledan izgled. Takođe, osim što nije atraktivna, masna kosa neretko utiče i na naše lošije raspoloženje, a pored adekvatnih preparata za čišćenje i negu same kose, važno je obratiti pažnju i na jednu naviku koju bismo trebali češće da primenjujemo u svojoj rutini.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JULIE HOCKE (@juliehocke)

 


Jeste li znali da redovno pranje četke za kosu dovodi do smanjivanja njenog masnog izgleda? Iako ćemo stvarane masnoće pripisivati pogrešnoj upotrebi sredstva za pranje i negu ili jednostavno prirodnosti same kose, održavanje higijene alata za njeno stilizovanje igra ogromnu ulogu. Četke za kosu mogu da skupljaju različite nečistoće, masnoće, mrtve ćelije kože i ostatke proizvoda za kosu. Redovno pranje četke sprečava da se bakterije, gljivice i prljavština prenesu na kosu prilikom češljanja.

 

 

Kako pravilno oprati četku za kosu?

Nečistoće i masnoće koje se nakupljaju na četki mogu da dovedu do začepljenja pora na vlasištu, a što neretko rezultira iritacijom, svrabom i drugim problemima sa temenom. Redovno čišćenje četke pomaže da održavate teme zdravim pa ćete s njom lakše prolaziti kroz kosu, olakšavajući češljanje i oblikovanje frizure. Ako je četka zaprljana, moguće je da će se kosa zapetljati u četke ili neće izgledati glatko nakon češljanja. Pre pranja, pažljivo uklonite sve vlasi sa četke, a to možete učiniti pomoću češlja, prsta ili drugih alata. Zatim napunite posudu sa toplom vodom i dodajte malo blagog šampona ili tekućeg sapuna, umešajte dok ne dobijete blagu penu i stavite četku u posudu sa vodom i sapunom pa je ostavite da se natapa nekoliko minuta. To će omekšati prljavštinu i ostatke na četki.

Šranje četke za kosu

Shutterstock

 

Koristite četkicu za čišćenje ili staru četkicu za zube kako biste nežno trljali četku i uklonili prljavštinu i ostatke,a potom isperite četku pod mlazom tople vode kako biste uklonili sapun i ostatke. Lagano je protresite, a zatim je postavite na peškir da se prirodno osuši. 

 

 

 

Preporučuje se čišćenje četke za kosu barem jednom mesečno, ili češće ako često koristite proizvode za kosu. Uz redovno pranje, četka za kosu će vam bolje služiti, a vaša kosa će biti čišća i zdravija.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading