Ne dajte da vas lažu: Otvorite oči kada kupujete maskaru, niste svesni kako vas varaju

Vesti 20.02.2024 12:22 0

Isprobajte nekoliko maskara dok ne izaberete onu koja je najpogodnija za vas

maskara

Shutterstock

Pri kupovini šminke većina će pre povesti računa o sastavu proizvoda, umesto na pakovanje, i način na koji ono može da nam olakša aplikaciju. Takođe, kada mislimo da je proizvod loš često je krivo pakovanje, a mi mislimo da je sve do proizvoda.

To možemo da vidimo i na primeru maskare. Moguće je da kada kupujemo maskaru vodimo računa i o aplikatoru, ali dešava se da padnemo pod uticaj marketinga, te da pomislimo da svaka maskara ima drugačiji sastav, a je istina drugačija.

Kako izabrati pravu maskaru?

TikTok influenserka Aleksis, koja poseduje veliko iskustvo o kozmetičkim proizvodima, s obzirom da je radila na razvijanju nekih od najpoznatijih proizvoda u Americi, podelila je činjenicu koju svi treba da znaju o maskarama.

 

@thelipsticklesbians It's not uncommon for beauty brands, to repurpose mascara bulk that is great while introducing new marketing and most importantly brush designs. BUT, it’s important to understand that specific examples might vary over time and could be subject to changes in product lines and marketing strategies. In general, if and when this happens, there is enough of a difference in the brush to warrant a totally different user experience. It’s like eggs, frying them vs poaching them. Makes it totally different. The brush design is super important in determining the outcome of the lash look, regardless of whether the formula remains the same. Different brush shapes, sizes, and materials (wire v molded, ect.) can affect how the mascara is applied, how much product is deposited on the lashes, and the overall effect achieved. Volume, length, curl, separation, the list goes on and on. It’s really the perfect marriage of the bulk, brush, wiper that makes the mascara experience, so it all matters! But overall, it’s the brush that will make the biggest difference when trying to achieve your desired lash look! #thelipsticklesbians #beautytok #makeup #mascara ♬ original sound - The Lipstick Lesbians

 

Kako je istakla, najskuplja stvar na koju dajete novac pri kupovini maskare je njena četkica jer je formula, tj. sastav maskare često identičan kada su u pitanju maskare proizvedene od strane iste kompanije. Ona je primetila 10 od 15 sličnosti između dve različite maskare istog brenda.

Aleksis je u jednom od narednih snimaka objasnila o čemu treba voditi računa kada kupujemo maskaru. Jasno je da sastav pada u drugi plan, te da je četkica mnogo važnija, i zato treba znati koja četkica je najbolja za vaše trepavice.

 

@thelipsticklesbians Replying to @keilaruiz22 @L’Oréal Paris’ new Panorama mascara is ideal for my beauty queens seeking long-lasting, clean, voluminous lashes. This mascara is formulated to provide a thick, fanned-out lash look that accentuates and enlarges the eyes. This mascara's marketing approach is refreshingly unique. I'm intrigued! Ready to dive in for a try-on and a full evaluation in part two? 👀 #thelipsticklesbians #beautytok #makeup #mascara ♬ original sound - The Lipstick Lesbians

 

Ukoliko želite da oči izgledaju veće, Aleksis savetuje da izaberete maskaru čija četkica je uža pri vrhu, a šira pri kraju. Ovakva četkica će takođe učiniti da trepavice izgledalu gušće. 

Za dame koje žele prirodniji izgled, ona predlaže maskaru sa četkicom koja je ravnomerne veličine od početka do kraja. Sa ovakvom četkicom fokus neće biti na volumenu, već na definiciji prirodne lepote vaših trepavica, a ujedno i očiju.

Kosa i trepavice

Još jedna zanimljiva činjenica koju je podelila Aleksis jeste da je vaš tip kose isti kao i tip trepavica. Tretman ulepšavanja koji zahteva vaša kosa, u nekoj meri će zahtevati i vaše trepavice. Na pr. ako imate ravne i nežne trepavice, biće vam potrebno da ih uvijete i nanesete maskaru koja će im pružiti volumen. Vaša ravna kosa će zahtevati isto, samo uz upotrebu proizvoda za negu kose. 

Međutim, na kraju krajeva izbor je na vama i imate slobodu da se poigrate sa ovim proizvodom na način koju vam najviše odgovara. Isprobajte nekoliko maskara dok ne izaberete onu koja je najpogodnija za vas.

 

Bonus video:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading