Srpkinje će je obožavati: Nova metoda uvijanja kose zaludela bjuti svet, nikad lakše do bujnih lokni

Olja Jelić Vesti 16.02.2024 11:37 0

Unazad nekoliko godina postoje razne varijante uvijanja kose bez upotrebne toplotnih uređaja, ali malo koja metoda je zaživela kao ona sa satenskim uvijačima.

Lokne

Printscreen/Instagram

Unazad nekoliko godina postoje razne varijante uvijanja kose bez upotrebne toplotnih uređaja, ali malo koja metoda je zaživela kao ona sa satenskim uvijačima.

Sve je počelo sa običnim pojasom od bademantila, a potom evoluiralo u specijalizovane satenske uvijače koji se sada mogu pronaći na svakom koraku. Ova metoda veoma je popularna jer je pre svega jednostavna za izradu i maksimalno čuva kosu uz rezultat zavodljivih talasa. Sada je na TikToku popularna nova, doduše slična metoda, za koji kažu da je još bolja od one na koju smo navikli. 

 

 

 

Radi se o tzv. „unicorn“ načinu uvijanja, a početak ide na sledeći način. Satenski uvijač potrebno je postaviti na sredinu glave i učvrstiti ga kopčom. Zatim se uzme jedan pramen kose i omota oko uvijača, ali bitno je da pramen prođe skroz ispod. Isto ponovite i s drugom stranom i kako se uzimaju novi pramenovi,, povezuju se sa prethodnima.

 

@alexandralharaldsson Replying to @aziza♡ tg: ppulatovaa french braid heatless curls technique 🫶 original creator : @sarasaadia 🤍 #heatlesscurls #frenchbraidheatlesscurls #hairtok #hairstyle ♬ original sound - Alexandra

 

Ova metoda liči na pletenje riblje kosti pa iako se na prvi čini nešto komplikovanija, čim uđete u štos, lako s završi ceo proces. Kada se završi sa celom kosom, učvrsti se gumicom, drži nekoliko sati ili tako prespava. 

Kosa pre ove metode svakako treba dodatno da se pripremi kako bi bolje držala lokne. To može biti pomoću pene za kosu ili šampona za suvo pranje koji će kosi dati veći volumen, a kada ispletete „unicorn“ pletenicu, dodatno se učvrsti lakom za kosu. 

BONUS VIDEO:

 

 


 

 

Komentari (0)
Loading