Proverena tehnika: Uvijte kosu peglom za samo par minuta, kao iz frizerskog salona!

Vesti 01.12.2023 19:52 0

Istina je da postizanje dobrih lokni može izgledati kao titanski zadatak nama koje nismo baš naročito spretne sa stilizovanjem lokni, ali on nije nedostižan...

kosa

Shutterstock

Ovo je jednostavna tehnika uz pomoć koje možete napraviti tri različite frizure, a iz prve uspeva i ne baš spretnima. Dakle, da naučimo: Kako napraviti lokne peglom za kosu?

Pravljenje frizure toplotnim alatima je omanja nauka, posebno ako baš niste spretni. Recimo, kada je potpisnica ovih redova prvi put upotrebila peglu, sve se završilo katastrofom. Vrlo samopouzdano sam krenula u avanturu jer – koliko to uopšte može da bude teško? Pa, dovoljno je reći da su sve lokne bile različite, da je polovina pramenova ostala ravna i da je frizura trajala oko 30 minuta – onoliko koliko i njena izrada. I ovo nije usamljena priča.

kosa

Shutterstock

 

Istina je da postizanje dobrih lokni može izgledati kao titanski zadatak nama koje nismo baš naročito spretne sa stilizovanjem lokni, ali on nije nedostižan. Dobre, deifinisane i meke lokne mogu se postići uz ovu jednostavnu tehniku, piše Lepota i Zdravlje.

Kako napraviti lokne peglom za kosu?

Danas ćemo zaboraviti sve ostale tehnike i skoncentrisati se na to kako da dobijemo lokne, popularne beach waves peglom za kosu. Pritom, uopšte nije važno kakvu peglu imate kod kuće, je li ona porcelanska, obična, ravna, obla…

Kosa

Oleg Fedotov / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Postoji samo jedno pravilo koje  morate da zapamtite: što je pegla uža, to ćete  lakše formirati  talase. Sama tehnika iziskuje jedan jedini potez:  uvrtanje i istezanje pramenova, tačno tempiranom brzinom.

Zavoj peglom za kosu

Znači, podelite kosu na pramenove, na dva centimetra uhvatite pramen peglom, napravite zavoj i povučete. U zavisnosti od toga koliko velik i širok napravimo ovaj zavoj peglom, dobićemo črvšće ili labavije lokne.

 

 

No, pre nego počnete da primenjujete ovu tehniku, važno je i da pravilno pripremite kosu. Operite je i dobro isperite. Nemojte koristiti sredstva koja se ne ispiraju, niti maske, jer one dodaju težinu kosi. Nakon kondicioniranja i ispiranja, na mokru kosu nanesite penu, pa natkon toga prosušite. Kosa pripremljena na ovaj način lakše se stilizuje i lokne traju duže.

Kako učiniti da lokne traju duže?

Ako želite da lokne duže ostanu definisane, koristite penu za stilizovanje. Ako je ono što tražite prirodniji rezultat: proizvod koji vam pomaže da definišete lokne biće više nego dovoljan. 

 

Bonus Najžena:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading