Svih 40 su se pojavile! Najlepše i najuticajnije žene sveta zajedno na naslovnici prestižnog magazina, odale počast slavnom uredniku

Vesti 09.02.2024 17:53 0

Modni urednik rođen u Gani se neočekivano povukao u junu nakon karijere duge više od šest godina...

Vog

Printscreen/Youtube/ British Vogue

Zamislite 40 najlepših i najpoznatijih žena zajedno u isto vreme u istoj prostoriji. Otvorite oči. Ne morate da zamišljate jer se stvarno dogodilo.

Glavni urednik britanskog Voga Edvard Eninful za svoje poslednje izdanje nije stavio jednu superzvezdu na naslovnicu, već 40, koje su doletele iz Londona, Pariza, Milana, Los Anđelesa i drugih mesta kako bi bile deo istorijskog izdanja.

Na naslovnici su se istakle: Naomi Kembel, Sindi Kraford, Majli Sajrus, Linda Evangelista, Džejn Fonda, Dua Lipa, Kejt Mos and Serena Vilijams.

 

 

Žene su obeležile njegovu karijeru

Modni urednik rođen u Gani se neočekivano povukao u junu nakon karijere duge više od šest godina. 

„Kada je došlo vreme za moj poslednji broj, znao sam da će naslovnica biti posvećena ženama. Naravno! Žene su oblikovale britanski Vog skoro 108 godina i sigurno su informisale svaki trenutak mojih šest i po godina boravka ovde, a da ne govorimo o tome da su me vodile i da me vode kroz ceo život", napisao je Eninful.

 

 

„Svima nama u timu bilo je jasno da jedna žena nije mogla niti bi smela da obuhvati poslednjih nekoliko godina za časopis“, dodao je on. „Bila nam je potrebna grupa, da se oslonimo na moć kolektiva kako bismo oživeli ono što se nadam da je bio hrabar, drugačiji i evolutivni period u istoriji Voga."

Eninful je takođe izbegao zastarele norme 2019. sa izdanjem posvećenom ženama starijim od 50 godina (sa Fondom u glavnoj ulozi na naslovnoj strani). Njegove druge zvezde sa naslovnice bile su 82-godišnja Mirijam Margolis, koja je pozirala gola za prošlogodišnje izdanje Meseca ponosa, i Dama Džudi Denč koja je tada imala 85 godina.

Džudi Denč

Shutterstock

 

Za Eninfulovo poslednje izdanje, 55-godišnja Kristi Tarlington, jedna od 40 zvezda sa naslovne strane, priznala je promenu u prihvatanju, rekavši za časopis: „Postajemo sve bolji u slavljenju žena svih uzrasta.

Novo poglavlje za britanski Vog

Čioma Nadi, bivša digitalna urednica američkog Voga, će preuzeti kormilo britanskog Voga, i time postati prva crnkinja na toj poziciji. Eninful je ranije nazvao Nadi „briljantnim i jedinstvenim talentom sa stvarnom vizijom, koji će publikaciju podići na sve veće visine“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by chioma nnadi (@chiomannadi)

 

Pozivajući se na svoju novu ulogu u svom poslednjem pismu, Eninful je istakao da je „želi da nastavi da se zalaže za neverovatnu lepezu glasova u modi i medijima, i da obezbedi da nastavimo sa eksplozijom energije u poslednjih nekoliko godina“, prenosi CNN

 

Bonus video:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading