Ovo stvara bore oko očiju: Proverite da li i vi često pravite jednu grešku kad skidate šminku

Vesti 05.02.2024 16:02 0

Skidanje šminke oko očiju je delikatno, jer je koža u tom predelu tanka i nežna, pa je osetljivija.

žena

Shutterstock

Među najčešćim savetima za zdravu i blistavu kožu se ističe važnost redovnog i temeljnog čišćenja lica, posebno kada je reč o skidanju šminke. Najviše se to odnosi na područje oko očiju gde je koža tanka i nežna, pa zahteva dodatnu pažnju. Prilikom skidanja šminke s kapaka i oko očiju najbitnije je biti precizan i nežan jer cilj nije samo uklanjanje svih tragova maskare ili senke, već i borba protiv bora. Naučiti kako pravilno ukloniti šminku s očiju zapravo je prvi korak u borbi protiv bora.

Evo kako pravilno skinuti šminku s očiju:

Ključno pravilo je ne trljajte ni trepavice ni kožu. Idealno je natopiti pamučnu vatu dvofaznim sredstvom za skidanje šminke i ostaviti ga da deluje.

Područje oko očiju počinje se opuštati od gornjeg kapka, stoga je važno zadržati ga čvrstim tokom skidanja šminke. Prva stvar koju treba učiniti je staviti jednu ruku preko oka, prstima položenim na obrvu. Držeći gornji kapak, komad vate ili blaznicu natopljenu sredstvom za skidanje šminke pomerajte odozgo prema dole. Akcija je usmerena na trepavice. Donji kapak takođe zaslužuje pažnju. Pokret je gotovo identičan. Stavite ruku na jagodičnu kost i krenite odozgo prema dole. Čvrstina kože je ključna da biste izbegli stvaranje nabora i omogućili joj da ostane elastična.

Koje proizvode koristiti?

Prvo stavite sredstvo za skidanje šminke na ruke, a zatim napravite penu vodom pre nego što ga nanesete na lice. Isto važi za kreme i ulja. Sve masne kozmetičke proizvode treba zagrejati kako bi se bolje upili u kožu. Pene su spremne za upotrebu i mogu se odmah koristiti. Međutim pazite na micelarne vode jer ih uvek treba isprati, iako na njima piše drugačije.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading