Večernja maska briše godine sa lica: Podmladite se nezamenljivim ritualom, razmazite svoju kožu - ona to zaslužuje

Vesti 03.02.2024 20:22 0

Profesionalni šminker i kozmetičarka Gina Akers otkriva „nezamenljiv“ večernji ritual lepote...

maska

Shutterstock

Šminkerka i stručnjak za negu kože podelila je jednostavan, ali veoma efikasan trik koji briše godine s lica. I koji će vam pomoći da izgledate mlađe.

Profesionalni šminker i kozmetičarka Gina Akers otkriva „nezamenljiv“ večernji ritual lepote, pomoću  kojeg već sledećeg jutra možete vizuelno izgledati mlađe. O čemu je reč?

Nega lica

Shutterstock

 
Trik koji briše godine s lica

Nedavno istraživanje japanskih naučnika pokazalo je da se 48 odsto žena starijih od četrdeset godina žali na nagli porast broja bora, suvoću i nedostatak elastičnosti kože. Kozmetolozi se slažu da je veoma važno da počnete pažljivije da pratite svoju svakodnevnu negu kada se pojave primetne promene vezane za starenje.

Šminkerka i stručnjak za negu kože Gina Akers stalno govori „najpotrebnijim promenama“ koje žene moraju da unesu u svoju rutinu lepote kako bi odložile starenje. I „skinule“ nekoliko godina s lica. Kao jedan od najefikasnijih trikova koji će vam pomoći da izgledate mlađe je nanošenje hidratantne maske u formi natopljene tkanine, piše Lepota i Zdravlje.

Lice

Shutterstock

 

Maska se stavlja uveče, pre spavanja. Ostavi se da deluje petnaestak minuta, a zatim se lice lagano izmasira jagodicama prstiju. Prema rečima Gine Akers, ako radite proceduru svako veče, ubrzo ćete ujutru primetiti da vam je koža zategnutija i da ima zdravu, ružičastu boju. Ako imate roler za masažu lica, možete i njega korititi. Masaža lica neće samo zategnuti kožu, pomoći će vam da se opustite i da brže zaspite.

Za prirodno podmlađivanje, Akers takođe savetuje da se više pažnje posveti hidratantnim kremama (kreme, tonici, serumi) koji sadrže hijaluronsku kiselinu. „Hijaluron može da zadrži 1000 puta svoju težinu u vodi, sprečavajući dehidraciju kože“, objašnjava stručnjak. 

Pored toga, Akers preporučuje da u ishranu dodate više svežeg povrća i voća, pijete dovoljno čiste vode (1,5-2 litra dnevno) i provodite što manje vremena skrolujući na telefonu ili kompjuteru. „Štetno svetlo sa ekrana loše utiče na kožu koja postaje siva i beživotna“, upozorava Akers.

 

Bonus video:

 

 


 

 

 

Komentari (0)
Loading