Mirišite divno čitav dan: Bićete apsolutno neodoljivi ako ispratite 5 jednostavnih saveta, sitnice su čudo!

Vesti 30.01.2024 14:19 0

Formulisani sa manje alkohola od uobičajenih mirisa, parfemi za kosu je neće uništavati i oštetiti...

Oči

Marina Vassileva / Alamy / Alamy / Profimedia

Saveti da mirišete dobro ceo dan pomoći će vam da postanete jedna od onih osoba koje nikad, ali baš nikad ne moraju da brinu o telesnim mirisima. 

Da li i same poznajete one neverovatne osobe koje uvek, ali baš uvek mirišu odlično? Dok se vi  borite sa džemperima u pretoploj kancelariji i krišom proveravate da li znoj već pomalja glavu, ova osoba za sobom ostavlja tihi mirisni trag! Što je još bolje, znate provereno da miriše čak i posle teretane. Pa, kako?!

znojenje

Shutterstock

 

Saveti da mirišete dobro ceo dan:

1. Produžite dugovečnost mirisa pomoću „parfemskog prajmera“

Baš kao što podloga traje duže kada se nanese preko prajmera, parfem se najbolje ponaša kada ima za šta da se „uhvati“. Ako prvo nanesete hidratantnu kremu ili balzam na bazi ulja (čak i vazelin će uspeti) na oblasti koje planirate da poprskate svojim parfemom, miris će mnogo duže trajati. I ne samo to – biće snažniji.

2. Neka vaši pramenovi imaju sopstveni miris

Kosa očigledno miriše prilično neverovatno odmah nakon šampona, ali šta biva par dana kasnije? Neka vaši pramenovi mirišu slatko (ili drvenasto, začinjeno, itd.) tako što ćete kupiti parfem posebno dizajniran za njih. Formulisani sa manje alkohola od uobičajenih mirisa, parfemi za kosu je neće uništavati i oštetiti, a vi ćete mirisati na parfem kada god zamahnete glavom. 

3. Osveživač daha

Miris kafe je zapanjujuć i svi ga volimo. U kafeu, u parfemu… ali ne i u dahu!  Da biste osigurali da vam dah ostane jednako ugodan kao i ostatak vaše pojave, ubacite mini sprej za osvežavanje daha u svoju torbu. Uklanjanje bakterija i neugodnih mirisa u jednom prskanju, to je savršena strategija za ubijanje lošeg zadaha, piše Lepota i Zdravlje.

4. Probajte sprej za cipele koji upija znoj

Nešto u kombinaciji znojnih stopala i cipela dovodi do mirisa koji bismo definitivno uvrstili pod „manje od idealnog“. Srećom, vaša stopala takođe mogu mirisati sveže, čak i po najtoplijem danu. Praktičan sprej za cipele je odličan saveznik u borbi protiv neprijatnog mirisa stopala – jednostavno nasprejišite svoj omiljeni par cipela.

5. Dnevni ulošci

Ok, sa zdravstvenog aspekta definitivno ne bi trebalo da ih koristite svakodnevno, ali kada znate da vas čeka ceo dan u gradu i da posle posla imate dodatne obaveze – posegnite za tajnim oružjem. Dnevni ulošci sa mirisima štite vas od onih najtananijih i najneprijatnijih, a opet prirodnih mirisa.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading