Puder se pravilno bira samo na jedan način: Savet slavne šminkerke treba da usvoji svaka žena

Olja Jelić Vesti 27.01.2024 15:00 0

Poznata šminkerka Bobi Braun daje savete kako da izaberete boju pudera, tečnog pudera i korektora.

Šminka

Printscreen/Instagram

Sigurno ste mnogo puta videli kako na Instagramu žene testiraju puder, tečni puder ili korektor na ruci, trudeći se da tako odaberu pravu boju za sebe.

Tako se pravi velika greška, tvrdi čuvena Bobi Braun.

"Kad ja napravim nekoliko linija na podlaktici, ja time samo hoću da pokažem razliku u bojama", piše Bobi na svom Instagram profilu. "To radim samo da bih bolje obučila žene kako da naprave izbor.

puder

Shutterstock

 

Ali pravi način je da stavite malo pudera na lice i ja obično to uradim sa strane, na obrazu. Treba vam dobro osvetljenje. Za mene, to je isključivo dnevno svetlo. Kad povučete crtu puderom koji odgovara vašoj koži, ona će bukvalno da nestane pred vašim očima."

Bobi zna da nije nimalo lako odlučiti se za novi puder, dok stojite u nekoj parfimeriji, pod teretom kesa iz šopinga i trudite se da nađete pravu nijansu. Rešenje je da priđete blizu izloga i nađete neki tračak dnevnog svetla.

 

 

 

"Napravite dupli test ako je potrebno", poručuje ona. "Kod nekih žena je boja kože na čelu drugačija, a druge imaju tamnija područja oko usana. Tu su moguće različite intervencije. Za čelo biste mogli da izmešate dve nijanse, a oko usana možete da stavite i malo svetliji puder", kaže Bobi.

"Ako vam je koža suvlja, obavezno prvo nanesite hidratantnu kremu, a ako je masnija, možete i da idete odmah sa tečnim puderom. Samo imajte na umu da nijedno uniformno rešenje nije obavezno i za vas i da slobodno smete da eksperimentišete dok ne nađete odgovarajući recept", kaže kraljica mejkap kraljevstva, prenosi Lepa$Srećna

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading