Ako ste polomili puder ili rumenilo ne očajavajte: Par jednostavnih trikova spasiće vaš omiljeni bjuti proizvod, biće kao nov

Olja Jelić Vesti 17.01.2024 11:13 0

Ako vam se polome kompaktni puder ili rumenilo ne očajavajte, postoji nekoliko trikova da ih opet koristite

Slomljen kompaktni puder

Printscreen/Instagram

Verovatno je većina vas doživela onaj užasan osećaj kada vam vaš omiljeni kompaktni puder, rumenilo ili ruž dožive neželjeni susret sa podom. Zato ne morate da se više opraštate od omiljenih bjuti saveznika. Ovi jednostavni trikovi ne samo da štede novac, već i održavaju vašu bjuti rutinu u punom sjaju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mia Galvan (@miabgalvan)

 

Trikovi za oživljavanje omiljenih bjuti proizvoda

Ukoliko ste prilikom nanošenja šminke slučajno ispustili senku za oči ili rumenilo, ne očajavajte. Skupite sve komadiće i vratite ih u originalno pakovanje. Dodajte nekoliko kapi alkohola u istu. Uzmite jedan novčić, odnosno kovanicu i uvijte je u papirnu maramicu. Tako zavijenim novčićem nekoliko puta pređite preko komadića pudera, kako biste ih ponovo sastavili. Postoji još jedan način na koji možete spasiti ovakvu vrstu bjuti proizvoda. Kako bi lakše sastavili polomljene delove, prvo morate da ih izmrvite na jako sitne komadiće. To možete uraditi uz pomoć donjeg kraja najtanje čektice za senku. Kada ste proizvod dobro usitnili, takođe dodajte dve do tri kapljice alkohola kako bi dezinfikovali produkt. Tako mokru masu polako izravnajte i sačekajte da se osuši. 

 

 

Polomljen karmin?

Možda ste za prethodni trik i čuli, ali da li ste znali da polomljen karmin ne morate nužno baciti u smeće? I za to postoji rešenje. Sve što vam je potrebno jeste upaljač i malo strpljenja. Deo koji je i dalje ostao u tubi, odnosno bazu karmina polako i oprezno upalite upaljačem. To isto uradite i sa polomljenim delom karmina.

 

 

 

Ovo je potrebno kako biste uspeli da oba dela prilepite jedan na drugi. Štapićem za uši možete očistiti ostatke karmina koji su se zalepili za tubu. Ostavite karmin da se ohladi preko noći, nakon ćega ćete moći ponovo da ga koristite, prenosi Journal.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading