Tajne blistave kože: Usvojite ove tri navike u svakodnevnoj bjuti rutini i imaćete blistav ten tokom cele godine

Olja Jelić Vesti 27.01.2024 14:09 0

Sledite ove tri navike tokom cele godine i imaćete blistavu kožu. Takođe, posvetite se svakodnevnoj masaži lica jer je jednostavna, ali moćna praksa koja poboljšava ten, a ne košta ništa

Koža

Printscreen/Instagram

Ko želi neverovatno blistavu kožu u 2024. neka odmah usvoji ove tri navike ulepšavanja jer ove rutine daju najbolji učinak za uloženi novac.

Trenutno poboljšanje izgleda je jedna stvar, ali ako stvarno želite da održavate kožu lepom tokom cele godine, dodajte neke specifične korake u svoju rutinu ulepšavanja.

Usvojite ove navike lepote:

1. Koristite retinol

Za one koji još nisu koristili retinol - uradite to ove godine. Oblik vitamina A ne deluje na svakoga isto, ali ako ste znatiželjni, sada je savršeno vrijeme da ga isprobate. Retinol je cenjen zbog obnavljanja, odnosno podsticanja proizvodnje kolagena. Takođe može da pomogne kod tamnih mrlja i doprinosi glatkoj teksturi kože. Ukratko, retinol pomaže da dugoročno osigurate zategnutiju, sjajniju kožu.

Retinol

Unsplash

 

 

2. Uključite antioksidativni serum u rutinu

Antioksidansi su najbolje ulaganje u negu kože, bilo da ih unosite hranom i dodacima prehrani ili ih nanosite lokalno. Preporučuje se oboje. Oni neutraliziraju slobodne radikale na koži, što pomaže ujednačavanju tonusa, posvetljivanju tena i zaštiti od preranog starenja kože. Možda već koristite serum s vitaminom C, ali ne zaboravite na druge snažne antioksidanse koji postoje, jer svi sadrže jedinstvene funkcije koje stvarno mogu da učine da ten zablista.

Neki dobri proizvodi uključuju hlorofil, koji ima proivuupalna i antibakterijska svojstva; astaksantin, za koji se pokazalo da izglađuje bore, posvetljuje staračke pege i pomaže u održavanju vlažnosti kože u kombinaciji s oralnim dodacima prehrani; i ekstrakt nara, koji sadrži najmanje 60% ukupnih polifenola. 

3. Posvetite se svakodnevnoj masaži lica

Svakodnevna masaža lica jednostavna je, ali moćna praksa koja trenutno, i s vremenom, poboljšava ten, a ne košta ništa. 

- Jedna od fizičkih dobrobiti je stimulisanje i povećanje protoka krvi u kožu. Dakle, sveže hranjive stvari dolaze do spoljašnje kože. To će pomoći u postizanju sjaja, promeni tonusa i koža će bolje izgledati - objašnjava Abigejl Džejms, stručnjakinja i autorka. Nežno gnječenje mišića lica pomaže u oslobađanju napetosti koje možda niste svesni.

Masaža lica

Shutterstock

 

 

Osim toga, ako su mišići u dobrom stanju koža će izgledati blistavije jer sve tečnosti tada učinkovitije mogu da protiču kroz nju. Možete se odlučiti za valjak ili vibrirajući štapić, ali rezultate možete videti i bez ičega, samo sa malo ulja i svoje dve ruke, prenosi MBG.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading