Šminka za žene posle 50. godine: Šminkerka poznatih glumica otkriva trikove koji će vas podmladiti

Vesti 25.01.2024 20:01 0

S godinama se menjaju potrebe kože pa joj ne odgovaraju isti proizvodi kao ranije, kao ni način šminkanja.

žena

Shutterstock

Pariska profesionalna šminkerka Andrea Ali, osim što šminka poznate zvezde, kreira i sadržaj na društvenim mrežama. Na svom „Jutjub“ kanalu deli savete o šminkanju, a nedavno je snimila video sa savetima za šminkanje za žene starije od 50 godina.

Priprema kože

Andrea ističe važnost pripreme kože pre šminkanja i činjenicu da je dobra rutina nege kože podloga za odličan izgled šminke. Navodi da koža mora biti očišćena, a nakon toga treba naneti serum, kremu i kremu za područje oko očiju laganim tapkanjem. Priprema kože ne radi se samo neposredno pre šminkanja, već i veče pre. "Jeste li znali da kozmetički proizvodi za negu lica imaju 60% veći učinak tokom noći", tvrdi Andrea.

 

 

Šminka za lice

Sledi podloga ili tečni puder. Andrea koristi proizvod koji ne isušujue kožu. Oko očiju, na podočnjake treba naneti svetliji korektor koji daje svežinu licu, a na nepravilnosti korektor u nijansi ostatka kože. Lagane konture smeštaju se na delovima "gde sunce prirodno osunča kožu", kaže Andrea. Odličan trik koji savetuje za nanošenje kremastog rumenila (ali i drugih kremastih proizvoda) jeste da se proizvod prvo aplicira na ruku, a zatim četkicom nanese na lice jer ga je tako lakše stopiti s kožom i izgleda prirodnije. Na područje oko očiju stavlja lagani reflektirajući puder koji će sprečiti da korektor uđe u borice ispod očiju. Po potrebi se kremaste konture i rumenilo mogu dopuniti praškastim proizvodima kako bi produžili trajanje šminke. Za one kojima nedostaje više sjaja, Andrea savetuje lagani hajlajter u kamenu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

 

Obrve i oči

Savetuje korišćenje senke za obrve za popunjavanje delova obrva kojima nedostaju dlačice. Kako bi obrve ostale na "svom mestu" tokom dana, preporučuje korišćenje gela za obrve. Šminka lica se upotpunjuje senkama za oči u zemljanim tonovima na jednostavan način koji svaka žena može isprobati na sebi. Završni korak šminke na očima je maskara koja zaokružuje izgled.

Usne

Pre nanošenja olovke za usta, Andrea preporučuje uklanjanje ostatka balsama za usne. Potom se nanosi ruž u bež nijansi za prirodan izgled lica. Dodatni trik koji savetuje je da se preko ruža nanese lagani sjaj ako želite izbeći mat izgled usana.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading