"Bitten lip" je novi trend: Ovaj način šminkanja daje efekat tek ugriženih usana, a evo kako da ga postignete

Olja Jelić Vesti 20.01.2024 14:53 0

Iz Južne Koreje stiže još jedan trend koji je zaludeo žene

Bitten lip

Printscreen/Instagram

Južna Koreja je postala jedna od vodećih zemalja kada je reč o kozmetici i nezi kože. Tako su metode korejske nege kože uzele maha širom Evrope, pa i kod nas. Njihove bjuti prakse sve su viralnije na društvenim mrežama, a nama je jedna zapala za oko – bitten lip efect. Ovakav način šminkanja usana daje vizuelni efekat prirodno crvenih i tek ugriženih usana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bérénice (@berenicegss)

 

 

Akcenat se stavlja na postizanje prirodne lepotoe usana nakon ugriza. Umesto ravnomernog nanosa ruža, postiže se blagi gradient odnosno prelaz boje, gde su spoljni delovi usana svetliji, dok je unutrašnji deo naglašen bojom.

Kako postići "bitten lip efet"?

Pre svakog nanošenja šminke,  hidratacija i dobra priprema su imperativ. Hidratacija usana je posebno važna tokom zimskih meseci, s obzirom na to da hladnoća i oštar vazduh kojem smo izloženi posebno utiču na naše usne, jer su one često izloženije ovim uticajima od ostalih delova lica i tela. Zato je važno da pri ruci uvek imate balzam za usne. Pored balzama, proizvodi koji su vam potrebni za postizanje ovog efekta jesu sjaj za usne, tamna i svetla nijansa crvenog karmina i korektor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bérénice (@berenicegss)

 

Nakon nanošenja balzama, ivice usana uokvirite korektorom i blago utapkajte. Nanesite tamniju nijansu crvenog ruža, a zatim pamučnom maramicom laganim pokretima pređite preko njega. Na sredinu usana nanesite svetliju nijansu ruža i prstima lagano utapkajte. Ukoliko želite možete uokviriti ivice usana braon olovkom, za efekat punijih usana. Završni korak podrazumeva nanošenje providnog sjaja za usne, prenosi Journal. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading