Nisu vam potrebni fileri: Evo kako da pomoću šminke i nege dobijete punije i nežnije usne koje će privlačiti poglede

Vesti 19.11.2023 19:43 0

Šminkeri su otkrili kako uz pravilnu negu i određene trikove vaše usne mogu delovati potpuno drugačije, odnosno punije i veće.

usne

Shutterstock

Pune usne oduvek su se smatrale simbolom ženstvenosti pa i ne čudi što mnoge žene maštaju o tome da imaju bar malo punije ili veće i pribegavaju ubrizgavanju filera. Ne morate to da radite. Puniji efekat usana možete postići i pomoću šminke, piše „Master Class“.

Dodajte malo sjaja

Sjajni proizvodi privlače svetlost i ističu usne pa one izgledaju punije. Na sredinu usana stavite malo hajlajtera ili providnog sjaja. Izgledaće hidrirano i veće.

Ne zaboravite hidrataciju

Dehidrirane usne izgledaju tanko i suvo. Negujte ih i one će prirodno izgledati bujnije, punije i zdravije. Osim nanošenja hranjivih balsama za usne, za lep izgled kože važno je i da pijete dovoljno vode.

usne

Shutterstock

 

Uradite piling

Da bi usne izgledale lepo, vrlo je važno i pravilno ih negovati. To podrazumeva i uklanjanje mrtvih ćelija s kože usana. Povremeno je dobro uraditi piling, a pritom se možete poslužiti starom četkicom za zube. Napravite piling od meda i šećera. Piling usana se ne preporučuje češće od jednom sedmično jer bi koža mogla da ispuca i postane suva.

Naglasite usne olovkom

Uz pomoć olovke za usne možete stvoriti utisak većih i punijih usana. Iscrtajte usne olovkom malo izvan njihove prirodne linije. Pritom je najbolje birati olovku koja odgovara tonu kože i boji usana. Nakon što ste naneli olovku, popunite usne tečnim ružem.

Isprobajte dve nijanse karmina

Kako biste stvorili iluziju većih usana, možete koristiti dve različite boje karmina. Na spoljne uglove usana nanesite ruž u tamnijoj nijansi, a za sredinu usana upotrebite malo svetliju nijansu. Zatim nežno izmešajte nijanse za stvaranje ombre efekta. Na taj će način usne delovati punije i veće.

Stavite malo korektora 

Korektor je na usne najbolje nanositi nakon ruža kako bi se stvorila dobro definisana linija. Nakon što završite s nanošenjem ruža za usne, pažljivo nanesite korektor oko pigmenta kako biste kreirali izraženu liniju između usana i kože.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading