Šta je pravilo od 60 sekundi? Preporučuju da najbolji kozmetičari, eliminiše hrapavost i staračke pege na ovaj način

Vesti 11.01.2024 15:44 0

Odvojite 60 sekundi da očistite lice ako želite da svom sredstvu za čišćenje pružite punu šansu da se razbije i rastvori prljavštine...

Nega

Shutterstock

Ako ne koristite metodu čišćenja od 60 sekundi, ništa niste uradili. Kozmetičari otkrivaju zlatno pravilo za čišćenje lica.

Blogerka Meti Lejsi-Dejvidson podelila je sa svojim pratiocima da se mnogi efikasni proizvodi za negu kože ispostavljaju loši samo zato što ne čistite lice dovoljno dugo. Stručnjaci su primetili da su staračke pege i hrapavost nestale sa lica nekoliko nedelja nakon uvođenja „pravila od 60 sekundi“ u naviku.

Nega lica

Shutterstock

 
60 sekundi – zlatno pravilo za čišćenje lica

Kozmetičarka Nayamka Roberts-Smit objasnila je jedinstvenost ovog pravila: „Većini ljudi je mnogo teže ukloniti šminku i masnoću sa kože. Odvojite 60 sekundi da očistite lice ako želite da svom sredstvu za čišćenje pružite punu šansu da se razbije i rastvori prljavštine zaglavljena u vašim porama, piše Lepota i Zdravlje. Obavezno očistite kožu oko nosa, ispod brade i oko linije kose.“

umivanje

Shutterstock

 

Pored toga, dermatolozi već dugo preporučuju sistem za čišćenje lica u dva koraka. Prvi korak se sastoji u čišćenju svega što ste naneli na kožu (šminka, kreme, serumi, SPF…) i sve ono što se zalepilo za nju tokom dana, kao što je prašina. Drugi korak čišćenja direktno deluje na samu kožu, čisteći je od mrtvih ćelija i tonirajući je. Isto važi i za sklap (kosu).

Obavezno obratite pažnju na simptome!

Ako je nakon umivanja vaša koža zategnute i „škripi“ ili se pjavi svrab i crvenilo, moguće je da koristite previše agresivne proizvode za čišćenje lica. U tom slučaju, birajte blage proizvode za čišćenje ili isprobajte proizvode za nežnu i osetljivu kožu. Ako ništa ne preduzmete, vremenom se situacija neće poboljšati i koža će se sve više sušiti. A to će na kraju rezultirati perutanjem kože i produbljivanjem bora. Hronično dehidrirana koža postaje gruba i sklona upalama.

koža

Shutterstock

 

Kozmetičarke takođe preporučuje prelazak na sredstva za čišćenje na bazi gline ili pene tokom vruće sezone kako bi se izborili sa zagrevanjem kože. Dok je u hladnijim mesecima, najbolje je izabrati kremu za čišćenje. I dodati sredstvo za čišćenje na bazi mleka za dodatnu hidrataciju.  

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading